Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i minimalnego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który raduje się ogromnym...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych elementów. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie...
Kuchnia Haute Couture jest moją pierwszą książką otwierającą kolekcję opowieści o życiu, kuchni, pasjach odkrywanych przy wspólnym stole z rodziną i przyjaciółmi. Jest opowieścią o szukaniu...
Wyciskam życie jak cytrynę. Odkryjmy jej słodki smak razem z moją kolejną książką "Moja Dolce Vita". Pragnę podzielić się z Wami moim sekretem jak być szczęśliwym i młodym nie odmawiając...
Piotr Ogiński jest wyśmienitym kucharzem, potrafiącym w atrakcyjny sposób przekazać swoją wiedzę o tajnikach kuchni. Prowadzi wyjątkowo lubiany blog kulinarny Kocham gotować. Lubi poznawać świeże...
Nowa książka autorki znanego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Znajdziecie tu dania, które możecie przygotować zarówno dla siebie, jak i zaserwować gościom na...
Wydanie w mniejszym, bardziej ergonomicznym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych komponentów. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku przedstawia, iż...
Przepisy na nieskomplikowane do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy. Dziś problem diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący...
Jak zamówić piwo w 25 językach, żeby móc ugasić pragnienie w każdym miejscu i o każdej porze. Jak udoskonalić umiejętność zawierania nowych znajomości dzięki poznaniu gotowych zwrotów, a nie tylko...
Kolejna książka z kolekcji Ocalić od zapomnienia poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.znajdziemy w niej charakterystykę klasycznych polskich produktów spożywczych, tzn. Takich,...
Superżywność jest na ustach wszelkich pragnących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, iż jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, dzisiaj macie okazję zmienić zdanie....
Koktajle są kolorowe, smaczne i na czasie. Czy przygotowanie ich jest trudne? Oczywiście, iż nie. Starczy sięgnąć po ogólno przystępne, popularne i proste składniki. Wszystko to, co serwowane jest...
Ta książka perfekcyjnie łączy tradycję z nowoczesnością. Fajne jest to, że każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne składniki, a przepisy opatrzone są przepięknymi zdjęciami. To zbiór...