wielkanocne dekoracje to nie tylko jajka farbowane łupinami cebuli. Niewiele osób zdaje sobie sprawę jak dużo jest sposobów na farbowanie jajek i jak sporo genialnych naturalnych barwników znajduje...
Katarzyna Cichopek, modna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a z reguły mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom dobry wzrost i rozwój, dbając o ich zdrowe...
Konia z rzędem temu, kto nie był na diecie ani razu! Wszyscy to znamy (choć nie wszyscy się przyznajemy). Lekarze i media powtarzają nam nieustannie, iż tylko wtedy będziemy zdrowi, gdy będziemy...
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie zwyczajnie nam szkodzi. Jak zmienić swoje nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W nowej książce Sylwii Majcher, autorki bestsellerowego...
Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! ładna księga poświęcona wszelkim realnym smakom kuchni włoskiej. Prezentuje wszystkie potrawy i ich komponenty, które sprawiły, że kuchnia...
Dynia to ewidentnie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na kolisto! Pieczoną, gotowaną, smażoną a nawet na bezkompromisowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi...
Fascynacja smakami i aromatami, pionierskie podejście do tradycji, szczypta szaleństwa - oto przepis na niebanalną książkę kucharską. Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu...
Ateny nie są prostym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. „Ateny do zjedzenia" – kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas...
To książka kulinarna z najlepszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To przepisy, po...
W Starym Knedelkowie pachniało już świerkowymi drzewkami, czerwonym barszczykiem i pierniczkami. W powietrzu rozchodziła się ta nieuchwytna, najwspanialsza na świecie woń... Woń zbliżających się...
doskonałe przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie, a także wytrawne. Ciasto drożdżowe króluje wśród wszystkich ciast z uwagi na nieograniczone wprost możliwości komponowania z różnymi...
Lekko & zdrowo to seria nieszablonowych książek kulinarnych zawierających nietrudne przepisy na wyjątkowo smaczne dania. Każda z książek stanowi bezusterkową pomoc w kuchni. Proponowane...
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, proste desery z nutką ekstrawagancji i kuchenne niezbędniki, czyli dodatki o sporej sile rażenia. Książka...
Z garnka i piekarnika, do smarowania i podjadania, przepisy do celebrowania czasu w kuchni, nieskomplikowane desery z nutką ekstrawagancji, a także kuchenne konieczniki, czyli dodatki o dużej sile...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najlepsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri...
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.Oto najkorzystniejsze sycylijskie przepisy!Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca...
Ateny nie są nietrudnym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować."Ateny do zjedzenia" - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna...
Nowa książka jednej z najbardziej modnych i cenionych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją ekscytujących...
Rodzinne gotowanie to coś więcej aniżeli tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla minimalnych i sporych. Autorka podkreśla,niezwykle...
Obdarowywanie prezentami to jeden ze sposobów okazywania innym swojej sympatii. Podarować domowe smakołyki to ofiarować świeże doznania smakowe, emocje, wspomnienia... W książce oprócz 150 prostych...