Podręcznik pozostał dopuszczony do wykorzystywania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego surowce podstawowe używane w przetwórstwie zbożowym...
Dieta SIRT stała się znana na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej efektowna przemiana...
Pozycja unikatowa w tegorocznej ofercie wydawnictwa, powstała pod patronatem Anny Komorowskiej, Małżonki Prezydenta RP.W spektakularnej, bogato ilustrowanej, albumowej książce znalazły się...
chociaż nie brakuje dowodów na to, iż regularne i zbilansowane posiłki mają widoczny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację, wielu z nas wciąż z trudnością przychodzi wypracowanie w...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być rezultatem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Specyficzne dla niej są...
Coraz więcej ludzi uświadamia sobie, że jedzenie nie tylko odżywia ciało, ale może na dodatek służyć jako najskuteczniejsze lekarstwo. Niedużo osób zdaje sobie sprawę, że prawda ta została odkryta...
Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, bez wątpienia zasługuje na uwagę i podziw jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana, harmonijnie...
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz kompletnie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem wyśmienitym na kanapki. Stały się znakomitym dodatkiem do serów, mięs i deserów.choćby te klasyczne coraz częściej kuszą nas słodkimi...