Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! efektowna księga poświęcona wszelkim realnym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, iż...
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postrzegana jest jako...
Opis: Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach? Któż z nas nie próbował na...
Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy...
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakuami? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zniewolić choćby najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbily...
Sałatki warzywne, to popularna, lecz nie za każdym razem używana poprzez osoby odchudzające się tak zwana dieta redukcyjna. Dostarcza ona organizmowi poniżej 1000 kalorii dziennie. Dzięki temu...
Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą tworzyć dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego dobrego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i produktywności...
To książka kulinarna z najlepszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To przepisy, po...
Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i niewiele znaczącego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który cieszy się...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, klasycznych smaków. Jadłonomia po polsku demonstruje, iż kuchnia roślinna może być prosta jak barszcz i równie...
W Starym Knedelkowie pachniało już świerkowymi drzewkami, czerwonym barszczykiem i pierniczkami. W powietrzu rozchodziła się ta nieuchwytna, najwspanialsza na świecie woń... Woń zbliżających się...
Każdy chce wyglądać szczupło, modnie i atrakcyjnie - słowem przepięknie. I to bez względu na wiek. Jak to zrobić? To proste, starczy pozbyć się kilku zbędnych kilogramów. Kobiety zastanawiają się...
Barbara Jakomowicz Klein w książce DIETA DLA MÓZGU stara się odpowiedzieć na pytania: czy istnieje ścisły związek między tym co jemy, a wydolnością i możliwością zahamowania procesów starzenia się...
Przed Państwem kolejna książka z kolekcji Kuchnie świata. Dzieło istotnie oczekiwane i perfekcyjnie wydane dla smakoszy WSPÓŁCZESNA KUCHNIA AZJATYCKA. Obejmuje ona konwencjonalne i te bardziej...
Twój talerz rozkwitnie! Dzięki świeżym dodatkom z ogrodu i natury będziesz w stanie wyczarować niespotykane potrawy. Przepisy są proste, składniki zgromadzisz dosłownie w chwilę. Mniszek lekarski i...
Nowa książka autorki słynnego bloga AmMniam!Kulinarna podróż pełna pysznych i zaskakujących połączeń. Wynajdziecie tu dania, które możecie przygotować zarówno dla siebie, jak i zaserwować gościom...
Wydanie w mniejszym, bardziej praktycznym formacie. Koniec z długimi listami trudno dostępnych części. Dość rezygnacji z ulubionych, konwencjonalnych smaków. Jadłonomia po polsku prezentuje, że...
Co gwarantuje spożywanie superproduktów? adekwatne zaopatrzenie organizmu w wartościowe substancje odżywcze; silniejszy układ wytrzymałościowy; energię i korzystny nastrój; oczyszczenie organizmu;...
Obdarowywanie prezentami to jeden ze sposobów okazywania innym swojej sympatii. Podarować domowe smakołyki to ofiarować nowe doznania smakowe, emocje, wspomnienia... W książce oprócz 150 prostych...