ZUPY. KonwencjonalnE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON tradycyjnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się jednocześnie polewki doskonale wszystkim...
JAJKA I SERY, CZYLI najkorzystniejszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W linii,,Kanon konwencjonalnej Kuchni Polskiej" przedstawiamy...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, klasyczne i oryginalne. Jeśli uwielbiasz eksperymentować, mieszać smaki, z ziemniaków...
Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia, a także absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. Mieszka w Warszawie. Jako dziecko...
750 konwencjonalnych polskich potraw to prezentacja najbardziej specyficznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować najróżniejsze gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wytworne dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń oraz karmazyn,...
Zeszyt ćwiczeń gromadzi zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń ergonomicznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i...
Przepisy przedstawione w tej książeczce mają posłużyć dzieciaczkom do stworzenia smacznych potraw, które zarazem dają dużo radości i satysfakcji z racji ich niezwykłego wyglądu. Potrawy nie są...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne drobne przekąski, a także galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon klasycznej...