Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
pakiet posiada trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W konwencjonalnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy posiadają sporo smaków, jadamy już nie tylko...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najszczególniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród klasycznych potraw znajdziecie...
Mięso indyka, gęsi albo kaczki jest wyszukane a zarazem odznacza się perfekcyjnymi właściwościami dietetycznymi. Książka mieści 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek....
Chcesz zaskoczyć gości ciekawymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych nieszablonowych sałatek. A może chcesz posiadać dietetyczne posiłki do pracy? lub pyszne dania obiadowe,...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Mistrzowskie podawanie serów i kawy,...
Warzywa na stół!Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur – siedem warzyw, kiedyś znanych i renomowanych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku...
Odkryj kasze na nowo!Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na zapotrzebowania tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
Ta książka znakomicie łączy tradycję z nowoczesnością. Fajne jest to, iż każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne składniki, a przepisy opatrzone są spektakularnymi zdjęciami. To zbiór...