Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
komplet posiada trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają sporo smaków, jadamy już nie tylko pomidorową...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najbardziej urozmaiconych kuchni świata.Wśród konwencjonalnych potraw wyszukacie...
Mięso indyka, gęsi albo kaczki jest szykowne a zarazem odznacza się idealnymi właściwościami dietetycznymi. Książka zawiera 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują...
Chcesz zaskoczyć gości interesującymi zestawieniami warzyw i dodatków? Podaj jedną z naszych wyjątkowych sałatek. A może chcesz mieć dietetyczne posiłki do pracy? lub pyszne dania obiadowe, które...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów, a także kawy,...
przedstawiamy przewodnik po świecie korzystnej kuchni i prawidłowych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień, udowadnia, iż mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...
Ta książka znakomicie łączy tradycję z postępowością. Fajne jest to, że każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne elementy, a przepisy opatrzone są błyskotliwymi zdjęciami. To zbiór...