najbardziej migoczące gwiazdy na piekarniczym firmamencie. Wyszukane miniaturowe torciki o niezwykłym uroku: babeczki pieczołowicie przybrane barwnymi owocami, cukrowymi perełkami lub romantycznymi...
Jak zaplanować udane przyjęcie - ponad 120 przepisów na specjalne okazje! znajdziesz tu: rady, jak zaplanować udane przyjęcie praktyczne dane na temat planowania menu, wyposażenia, przygotowania...
Każdy z domowników może wnieść do rodzinnej kuchni coś nowego, a posiłek przyrządzony z sercem jest najlepszym sposobem na zgromadzenie bliskich przy stole. W tej książce znajdziesz zestawy...
Któż z nas z nutką rozrzewnienia nie wspomina koloru nieprzeciętnych babcinych konfitur z wiśni czy zapachu jej soku z malin? Niby nic, a pamięta się o nich poprzez całe życie. Nie ulega...
Czy wiesz, dlaczego gujawa jest aż tak lubiana na świecie? Jaki owoc ma najwięcej niezbędnych do dobrego funkcjonowania organizmu związków mineralnych? Co można - i z całą pewnością warto! -...
Kiedy w 1994 roku Ania i John Borrellowie otwierali swój uznany dziś hotel nad Jeziorem Białym, gości nie było jeszcze zbyt wielu, dlatego nie zatrudniono na stałe szefa kuchni. Zamiast tego...
Ta książka to coś więcej niż zbiór przepisów… Czego szukamy w sztuce, także kulinarnej? Niezwykłych doznań? Szukamy czegoś, co rozpala w nas iskierkę życia…
Które pierogi są najkorzystniejsze? Polskie pierogi z niemięsem? Indyjskie samosy faszerowane ziemniakami i zielonym groszkiem? Latynoamerykańskie empanadas z czerwoną fasolą i warzywami? A może…...
Długo wyczekiwana kontynuacja bestsellerowej Zielonej diety koktajlowej, która zmieniła życie tysięcy ludzi na całym świecie. W swojej nowej książce popularna dietetyczka J.J. Smith demonstruje,...
Co było pierwsze jajko czy kura? A co jest tańszym i mniej kalorycznym produktem spożywczym? Oczywiście jajko.Tylko co zrobić, żeby przygotowana na jego bazie potrawa stała się kulinarnym...
wyjątkowa książką kulinarna, pełna zachwycających fotografii i znakomitych przepisów. Zainspiruje cię do gotowania potraw z wykorzystaniem warzyw, ziół oraz owoców, które możesz uprawiać sam w...
Wolisz łykać prozac czy jeść ryby? I jedno, i drugie wznosi poziom serotoniny? neuroprzekaźnika odpowiedzialnego za pozytywny nastrój. Serotonina powstaje z aminokwasu o nazwie tryptofan. Nasz...
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację,jednakże kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego...
świeże WYDANIE BESTSELLERA Proste, zdrowe i pyszne. HUMMUSY i pasty 76 inspirujących przepisów na roślinne pasty Hummus to ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa. Ale nie tylko. Hummus może mieć...
Ta książka nieprzeciętnie łączy tradycję z progresywnością. Fajne jest to, że każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne komponenty, a przepisy opatrzone są błyskotliwymi zdjęciami. To zbiór...
Od tego, co jemy, zależy mnóstwo skomplikowanych procesów zachodzących wewnątrz naszego ciała, w tym także myślowych. Dopiero od niedawna wiemy, że "jelita to nasz drugi mózg". Te narządy...
Książka kucharska dla każdego domu zawierająca widoczną liczba przepisów kuchennych zarówno dla zwykłej, domowej, jak i szykownej kuchni, tudzież jasne, precyzyjne, na długim do świadczeniu i...
Książka kucharska dla każdego domu zawierająca istotną ilość przepisów kuchennych jednocześnie dla zwykłej, domowej, jak i gustownej kuchni, tudzież jasne, dokładne, na długim do świadczeniu i...
Maksymalnie 6 częściInspirujące fotografie potrawProsto, smacznie i na każdą okazjęGotowanie jeszcze nigdy nie było tak przyjemne! Proste przepisy to publikacja dla tych, którzy szukają...
Kołduny, rosolnik, szpekuchy, bliny, miód żmudzki... Iluż z nas z serdeczną łezką w oku wspomina ich smak i cudowny aromat? Dla iluż z nas z kolei to w zasadzie nic nieznaczące słowa? I dla...
Kołduny, rosolnik, szpekuchy, bliny, miód żmudzki... Iluż z nas z serdeczną łezką w oku wspomina ich smak i cudowny aromat? Dla iluż z nas z kolei to w zasadzie nic nieznaczące słowa? I dla...
POWRÓĆMY DO NATURALNYCH SMAKÓW – LEPIEJ „Puzio” aniżeli WCALE?To przesłanie kulinarne Małgorzaty Puzio, autorki tej książki. Uważa, że tylko naturalne, nieprzetworzone jedzenie spożywane na co...