Liście mizuny obfitują w witaminy A i C, przeciwutleniacze, kwas foliowy i wapń, żelazo, fosfor i potas. Regularne spożywanie liści działa prawidłowo na układ nerwowy. Mizuna ma pikantny, lekko...
Odmiana średniowczesna, korzenie długie, walcowate, pomarańczowe, o miąższu delikatnym, smacznym i soczystym z dużą zawartością cukrów. Wybierając nasiona organiczne dbasz o środowisko, swoje...
Smaczna mieszanka roślin liściowych, skomponowana z kilku odmian sałaty oraz endywii. Rekomendowana do spożycia ze świeżymi warzywami w sałatkach, na kanapki lub jako niskokaloryczna, zdrowa...
Wieloletnie roślina rzadziej uprawiana w ogrodach, a nieraz spotykana na pastwiskach i łąkach. Ma bardzo niewielkie wymogi, rośnie na glebach wilgotnych, poprawnie przepuszczalnych, na stanowisku...
Kiełkownica wielopoziomowa składa się z trzech szalek do kiełkowania (dzięki którym równocześnie można prowadzić produkcję trzech rodzajów kiełków), a także zbiornika na nadmiar wody i pokrywy....
Roślina jendoroczna wysokośći 50-60 cm. Siew w kwietniu wprost do gruntu w rzędy co 30cm. Zbiera się zielone liście i posiekane (jak natka pietruszki) dodaje się do sałatek, ogórków, kapusty,...
Warzywo uprawiane dla korzeni i liści bogatych w witaminy i sole mineralne. Odmiana późna, {pomocn|przydatn)a do bezpośredniego spożycia, przechowywania, mrożenia i suszenia. Wybierając nasiona...
Sałata dużo walorów, jest niskokaloryczna i zawiera mnóstwo elementów odżywczych, witamin i soli mineralnych. Proponowany komplet gromadzi wybrane odmiany różniące się pod względem wyglądu i smaku....