Liście mizuny obfitują w witaminy A i C, przeciwutleniacze, kwas foliowy oraz wapń, żelazo, fosfor i potas. Regularne spożywanie liści działa poprawnie na układ nerwowy. Mizuna ma pikantny, lekko...
Odmiana średniowczesna, korzenie długie, walcowate, pomarańczowe, o miąższu delikatnym, smacznym i soczystym z dużą zawartością cukrów. Wybierając nasiona naturalne dbasz o środowisko, swoje...
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Niejednokrotnie określa się je jako "superfood", ponieważ w...
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Nieraz określa się je jako "superfood", ponieważ w porównaniu...
Odmiana przeciętnie późna, o oryginalnych, niewiele znaczących, pomarańczowych owocach, nad wyraz ostrych w smaku (300000 w skali Scoville'a). Jej owoce są idealne jako baza sosów, past,...
Mieszanka zawiera nasiona sałat, kapust, brukwi oraz rukoli. Młode liście tych roślin tworzą apetyczną kombinację o lekko pikantnym smaku. Sugerowana do bezpośredniej konsumpcji, na kanapki albo do...
Smaczna mieszanka roślin liściowych, skomponowana z kilku odmian sałaty oraz endywii. Rekomendowana do spożycia ze świeżymi warzywami w sałatkach, na kanapki albo jako niskokaloryczna, zdrowa...
kompozycja inspirowana kuchnią włoską. Posiada nasiona: bazylii, brokułu, cykorii, rukoli i sałaty. Doskonale komponuje się z świeżymi warzywami oraz pieczywem. Można spożywać oddzielnie, w...
Odmiana przeciętnie późna, o oryginalnych, drobnych, czerwonych owocach, wyjątkowo ostrych w smaku (300000 w skali Scoville'a). Jej owoce są znakomite jako baza sosów, past, olejków...
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Nieraz określa się je jako "superfood", ponieważ w porównaniu...
Wieloletnie roślina rzadziej uprawiana w ogrodach, a często spotykana na pastwiskach i łąkach. Ma wyjątkowo minimalne wymagania, rośnie na glebach wilgotnych, korzystnie przepuszczalnych, na...
Kiełkownica wielopoziomowa składa się z trzech szalek do kiełkowania (dzięki którym równocześnie można prowadzić produkcję trzech rodzajów kiełków) oraz zbiornika na nadmiar wody i pokrywy. Uprawa...
Odmiana średnio późna, o oryginalnych drobnych brązowych owocach, niezwykle ostrych w smaku (300000 w skali Scoville'a). Owoce są doskonałą bazą sosów, past olejków przyprawowych i jako dodatek...
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych elementów odżywczych, enzymów, soli mineralnych, prowitaminy A, witamin B, D, E, K. Kiełki lucerny poleca się zwłaszcza w stanach wyczerpania, jako dodatek...
Odmiana wczesna, nad wyraz sugerowana do produkcji przetworów dla dzieci. Korzenie długie 18-22 cm, cylindryczne o skórce i rdzeniu barwy intensywnie pomarańczowej. Charakteryzuje się niską...
Odmiana karłowa, sztywnołodygowa, niezwykle wczesna, o smacznych ciemnoczerwonych okrąłych owocach. Wybierając nasiona ekologiczne dbasz o środowisko, swoje zdrowie i przyszłość naszej planety....
nad wyraz smaczna, łatwa w uprawie odmiana sałaty masłowej. Nasiona pochodzą z upraw organicznych. Wybierając nasiona organiczne dbasz o środowisko, swoje zdrowie i przyszłość naszej planety....
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Niejednokrotnie określa się je jako "superfood", ponieważ w...
Roślina jendoroczna wysokośći 50-60 cm. Siew w kwietniu wprost do gruntu w rzędy co 30cm. Zbiera się zielone liście i posiekane (jak natka pietruszki) dodaje się do sałatek, ogórków, kapusty,...
Powszechnie znana roślina wieloletnia stosowana typowo w ziołolecznictwie. Można ją zbierać już w I roku uprawy, w latach następnych zbiór jest dwukrotny. Rośliny przed wytworzeniem kwiatów należy...
Wieloletnia roślina mająca duże zastosowane m.in. W ziołolecznictwie, kosmetyce jak i w sztuce kulinarnej. Kwitnie w maju-czerwcu wydając małe, fioletowe albo białe kwiaty przyciągające owady...
Roślina wieloletnia. Wysokość około 120 cm. W celu zabezpieczenia przed połamaniem, potrzebne użytkowanie podpór. Świeży albo suszony dodaje się do baraniny, drobiu, podrobów, sosów i jajek. Może...