Liście mizuny obfitują w witaminy A i C, przeciwutleniacze, kwas foliowy oraz wapń, żelazo, fosfor i potas. Regularne spożywanie liści działa dobrze na układ nerwowy. Mizuna ma pikantny, lekko...
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Nieraz określa się je jako "superfood", ponieważ w porównaniu...
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Niejednokrotnie określa się je jako "superfood", ponieważ w...
Odmiana przeciętnie późna, o oryginalnych, niewielkich, pomarańczowych owocach, niezwykle ostrych w smaku (300000 w skali Scoville'a). Jej owoce są wyśmienite jako baza sosów, past, olejków...
Mieszanka posiada nasiona sałat, kapust, brukwi oraz rukoli. Młode liście tych roślin tworzą apetyczną kombinację o lekko pikantnym smaku. Sugerowana do bezpośredniej konsumpcji, na kanapki albo do...
Smaczna mieszanka roślin liściowych, skomponowana z kilku odmian sałaty i endywii. Rekomendowana do spożycia ze świeżymi warzywami w sałatkach, na kanapki lub jako niskokaloryczna, zdrowa przekąska.
kompilacja inspirowana kuchnią włoską. Zawiera nasiona: bazylii, brokułu, cykorii, rukoli i sałaty. Rewelacyjnie komponuje się z świeżymi warzywami, a także pieczywem. Można spożywać oddzielnie, w...
Odmiana średnio późna, o oryginalnych, niewiele znaczących, czerwonych owocach, bardzo ostrych w smaku (300000 w skali Scoville'a). Jej owoce są rewelacyjne jako baza sosów, past, olejków...
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Niejednokrotnie określa się je jako "superfood", ponieważ w...
Wieloletnie roślina rzadziej uprawiana w ogrodach, a niejednokrotnie spotykana na pastwiskach i łąkach. Ma szczególnie małe wymogi, rośnie na glebach wilgotnych, prawidłowo przepuszczalnych, na...
Kiełkownica wielopoziomowa składa się z trzech szalek do kiełkowania (dzięki którym równocześnie można prowadzić produkcję trzech rodzajów kiełków) i zbiornika na nadmiar wody i pokrywy. Uprawa...
Odmiana przeciętnie późna, o oryginalnych nieznacznych brązowych owocach, wyjątkowo ostrych w smaku (300000 w skali Scoville'a). Owoce są genialną bazą sosów, past olejków przyprawowych i jako...
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych części odżywczych, enzymów, soli mineralnych, prowitaminy A, witamin B, D, E, K. Kiełki lucerny poleca się zwłaszcza w stanach wyczerpania, jako dodatek do...
Odmiana wczesna, niezwykle polecana do produkcji przetworów dla dzieci. Korzenie długie 18-22 cm, cylindryczne o skórce i rdzeniu barwy intensywnie pomarańczowej. Znamionuje się niską tendencją do...
Odmiana karłowa, sztywnołodygowa, niezwykle wczesna, o smacznych ciemnoczerwonych okrąłych owocach. Wybierając nasiona naturalne dbasz o środowisko, swoje zdrowie i przyszłość naszej planety....
niezwykle smaczna, prosta w uprawie odmiana sałaty masłowej. Nasiona pochodzą z upraw naturalnych. Wybierając nasiona organiczne dbasz o środowisko, swoje zdrowie i przyszłość naszej planety....
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Nieraz określa się je jako "superfood", ponieważ w kontraście...
Roślina jendoroczna wysokośći 50-60 cm. Siew w kwietniu wprost do gruntu w rzędy co 30cm. Zbiera się zielone liście i posiekane (jak natka pietruszki) dodaje się do sałatek, ogórków, kapusty,...
Powszechnie znana roślina wieloletnia wykorzystywana przede wszystkim w ziołolecznictwie. Można ją zbierać już w I roku uprawy, w latach następnych zbiór jest dwukrotny. Rośliny przed wytworzeniem...
Wieloletnia roślina posiadająca spore zaimplementowane m.in. W ziołolecznictwie, kosmetyce jak i w sztuce kulinarnej. Kwitnie w maju-czerwcu wydając śladowe, fioletowe albo białe kwiaty...
Roślina wieloletnia. Wysokość około 120 cm. W celu zabezpieczenia przed połamaniem, potrzebne stosowanie podpór. Świeży albo suszony dodaje się do baraniny, drobiu, podrobów, sosów i jajek. Może...