Liście mizuny obfitują w witaminy A i C, przeciwutleniacze, kwas foliowy, a także wapń, żelazo, fosfor i potas. Regularne spożywanie liści działa korzystnie na układ nerwowy. Mizuna ma pikantny,...
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Nieraz określa się je jako "superfood", ponieważ w porównaniu...
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Nieraz określa się je jako "superfood", ponieważ w kontraście...
Odmiana średnio późna, o oryginalnych, nieznacznych, pomarańczowych owocach, niezwykle ostrych w smaku (300000 w skali Scoville'a). Jej owoce są wyśmienite jako baza sosów, past, olejków...
Mieszanka posiada nasiona sałat, kapust, brukwi, a także rukoli. Młode liście tych roślin tworzą apetyczną kombinację o lekko pikantnym smaku. Sugerowana do bezpośredniej konsumpcji, na kanapki lub...
Smaczna mieszanka roślin liściowych, skomponowana z kilku odmian sałaty i endywii. Rekomendowana do spożycia ze świeżymi warzywami w sałatkach, na kanapki albo jako niskokaloryczna, zdrowa przekąska.
kombinacja inspirowana kuchnią włoską. Gromadzi nasiona: bazylii, brokułu, cykorii, rukoli i sałaty. Rewelacyjnie komponuje się z świeżymi warzywami, a także pieczywem. Można spożywać oddzielnie, w...
Microgreens są roślinami, które zbiera się i spożywa we wczesnej fazie wzrostu, gdy wykształcą liścienie i pierwszą parę liści. Niejednokrotnie określa się je jako "superfood", ponieważ w...
Odmiana przeciętnie późna, o oryginalnych, niewiele znaczących, czerwonych owocach, szczególnie ostrych w smaku (300000 w skali Scoville'a). Jej owoce są perfekcyjne jako baza sosów, past,...
Wieloletnie roślina rzadziej uprawiana w ogrodach, a nieraz spotykana na pastwiskach i łąkach. Ma nad wyraz niepokaźne wymagania, rośnie na glebach wilgotnych, prawidłowo przepuszczalnych, na...
Kiełkownica wielopoziomowa składa się z trzech szalek do kiełkowania (dzięki którym jednocześnie można prowadzić produkcję trzech rodzajów kiełków) oraz zbiornika na nadmiar wody i pokrywy. Uprawa...
Odmiana wczesna, niezwykle sugerowana do produkcji przetworów dla dzieci. Korzenie długie 18-22 cm, cylindryczne o skórce i rdzeniu barwy intensywnie pomarańczowej. Cechuje się niską tendencją do...
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych komponentów odżywczych, enzymów, soli mineralnych, prowitaminy A, witamin B, D, E, K. Kiełki lucerny poleca się zwłaszcza w stanach wyczerpania, jako dodatek...
Odmiana średnio późna, o oryginalnych niepokaźnych brązowych owocach, bardzo ostrych w smaku (300000 w skali Scoville'a). Owoce są perfekcyjną bazą sosów, past olejków przyprawowych, a także...