Poznaj uzdrawiającą siłę medycyny naturalnej św. Hildegardy!Recepta na zdrowe i szczęśliwe życie Świętej Hildegardy z Bingen jest dziś bardziej aktualna niż kiedykolwiek! Na nowo odkrywamy...
"Wydawnictwa Naukowo-technologiczne przygotowały kolejne, częściowo zmienione i zwiększone wydanie drugiego tomu Poradnika inżyniera elektryka.Niniejszy tom zawiera wiadomości dotyczące:...
Weź udział się w wegetariańskiej uczcie i zakochaj się w bezmięsnym gotowaniu! Masz ochotę na coś pysznego? Coś prędkiego i sycącego, a może coś bardziej wysmakowanego, co olśni cię...
Książka została napisana z inicjatywy Fundacji Liderek Biznesu. 13 historii napisanych na podstawie wywiadów z bohaterkami, polskimi bizneswoman. Poruszone są w niej kwestie: partnerstwa w...
Książka traktuje o potrzebach i problemach społecznych, a także zdrowotnych identyfikowanych i analizowanych w przebiegu życia człowieka, a także o instytucjach, które zapotrzebowania te...
Katarzyna Biłas, autorka książki "Bez cukru a słodkie", po raz kolejny udowadnia, że można schudnąć bez rezygnacji z kulinarnych przyjemności! Jeśli wydaje ci się, że będąc na diecie musisz...
"Siła przetrwania" demonstruje historie ludzi, którzy chcąc realizować swoje górskie pasje, w wyniku niesprzyjających okoliczności i błędów znaleźli się w śmiertelnym zagrożeniu, zmuszeni...
Jaglany detoks stał się bestsellerem! Bo działa! Chciałbyś żyć intensywnie, a nie wiesz, od czego zacząć? Biegasz amatorsko, lecz czujesz, iż stać cię na więcej? Uprawiasz sport wyczynowo, lecz...
Pamiętam myśli i uczucia sprzed 22 lat, kiedy usłyszałam, że mój syn wymaga wykorzystywania ścisłej diety bezglutenowej. Nikt nie wiedział, czym jest taka dieta, nikt także nie potrafił nam pomóc....
Znasz już podstawy azjatyckiej pielęgnacji i wiesz, czego potrzebuje twoja skóra? Pora pójść krok dalej! Barbara Kwiatkowska, autorka bestsellera Skóra. Azjatycka pielęgnacja po polsku w swojej...
„Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji" to powrót do smaków z dzieciństwa. W elegancko wydanej książce autorstwa Joanny Furgalińskiej znajdują się przepisy na tradycyjne potrawy polskie,...
Cel – odmładzanie! Kiedy zauważasz pierwsze zmarszczki, głównie nie masz czasu, by się nimi zająć. Potem skóra traci swoją jędrność, a pod oczami pojawiają się cienie i oznaki zmęczenia. Zmiany...
Twoja skóra jest sucha, a włosy łamliwe? Nie masz siły nawet na chwilę aktywności? Nie możesz się skupić? Czujesz się jak przysłowiowy sopel lodu? Czy jest profilaktyka, którą możesz zastosować od...
Wolniej znaczy więcej Więcej zdrowia, więcej radości, więcej witalności. Slow jogging ma wszystkie atuty biegania, a jednocześnie pozbawiony jest jego wad. Biegając w wolnym rytmie, zapobiegniesz...
Poznaj historię jednego z długowiecznych! Juliusz był ciężko harującym chirurgiem, a następnie internistą. Dużo pracował, niewiele spał, źle się odżywiał i w ogóle o siebie nie dbał. Gdy miał 68...
Inaczej niż ma to miejsce w przypadku wszystkich pozostałych witamin, które przyjmujemy wyłącznie wraz z pokarmem, witaminę D nasz organizm potrafi produkować samodzielnie. Powstaje ona w naszej...
Czy cukier nas zabija? poprzez dziesięciolecia unikaliśmy tłuszczu, by spełnić ogólnie przyjęte zalecenia dotyczące redukcji jego spożycia. Udało nam się zniżyć nasze całkowite spożycie tłuszczu i...
Wszystko, co wiesz o tłuszczach to nieprawda? Przygotuj się na trzęsienie ziemi, ponieważ prawdopodobnie wszystko, co do tej pory słyszałeś o tłuszczach, może okazać się wielką pomyłką! Od...
Walcz z kandydozą! Kolejna książka autora bestsellerowego "Jaglanego detoksu". Jeżeli od dłuższego czasu trapią cię niepokojące objawy, w tym częste znużenie, spadki energii, wychłodzenie...
Svetlana Ovsyankina, tancerka Polskiego Baletu Narodowego i autorka bestsellerowych książek ze zdrowymi przepisami, powraca w zupełnie nowej odsłonie! Ta książka jest inna od poprzednich! Zdrowe...
Szeroko rozumiana Skandynawia jest oazą szczęścia, co potwierdzają wszystkie rankingi prezentujące poziom zadowolenia z życia poszczególnych narodów. Jak więc przeżywają szczęście na Północy?...
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących innowacyjnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. Metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin,...
wytrzymałość organizmu za każdym razem była ważna, lecz nigdy nie potrzebowaliśmy jej tak szczególnie jak w czasach globalnej pandemii. Przekonaj się, iż nóż i widelec są najkorzystniejszymi...