Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – przepięknie, ciekawie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków odszukamy współczesne i...
Książka Koniec wybuchów złości zawiera opisy technik wypracowanych w ciągu wielu lat badań nad motywacją i zachowaniem dzieci. Jej autor, dr Jed Baker, wyposaża rodziców i opiekunów w narzędzia,...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i...
nowe, powiększone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najkorzystniejsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na...
Od narodzin do 3. Roku życia (a także później) dzieci przyswajają wiedzę w olśniewającym tempie. Zapewnij swemu maluszkowi niezbędną swobodę i stwórz mu najkorzystniejsze warunki do nauki i...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty świetnie odnajdujące się we...
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym osiągalnym zarysie – to spełnienie marzeń...
najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Gromadzi 140 przepisów, od bagietek, poprzez zróżnicowane...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej aniżeli w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie tradycyjny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają...
Nowa książka autora bestsellerowych instruktażowych książek o sztuce, które do tej pory sprzedały się w 4 milionach egzemplarzy na całym świecie. „Maluję od dawna, od wielu lat uczę również...
W czasach, gdy półki marketów i drogerii pęcznieją od wszelkiej maści, szamponów, odżywek, masek, toników i olejków, niewiele kto wie, czego tak naprawdę potrzebują jego włosy. Włosing to wciąż...
Lori Ernsperger i Tania Stegen-Hanson [...] poruszają jeden z poważniejszych problemów dotyczących współczesnych rodzin. Mam tu na myśli dzieci, które wykazują opór wobec samego jedzenia albo...
mnóstwo osób odczuwa lęk. Może się on objawiać w różny sposób, nigdy jednak nie jest błogi. Jeśli szukasz efektywnych narzędzi, aby nad nim zapanować i zniżyć stres, to ta książka ci w tym...
najistotniej prowokująca i zarazem inspirująca książka na temat zachowań psów i ich szkolenia.rewolucyjna książka, która pozwoli Ci zrozumieć więź między człowiekiem i psem. Tysiące psów uznaje się...
Druga część bestsellerowego poradnika o żywieniu niemowląt U malucha na talerzu. Jak odżywiać dziecko od 1. Do 3. Roku życia?Co podawać do jedzenia, aby było zdrowe i należycie się rozwijało?Jakie...
Jak dorastać w ekstrawertycznym świecie?Pamiętaj, iż spokojny temperament to ukryta supermoc!Introwertycy dokonują niewiarygodnych wyczynów z powodu swojego spokojnego temperamentu, a nie wbrew...
Nasza obsesja na punkcie nieustającego szczęścia nie sprawia, iż jesteśmy szczęśliwi, zdrowi ani spełnieni. Autorka światowego bestsellera Ciszej proszę… w swojej najnowszej książce, wykorzystując...
Bret Contreras opracował metodę budowy kształtnych, jędrnych i silnych pośladków. Pomoże ci ona uzyskać wymarzoną sylwetkę i osiągać coraz lepsze efekty w zróżnicowanych dyscyplinach sportu....
Uzyskanie czy też utrzymanie optymalnej masy ciała jest ważne w większości dyscyplin sportowych zarówno na poziomie amatorskim, jak i wyczynowym. Czasami, na poziomie rekreacyjnym, to tylko kwestia...
„Pasję do gotowania odkryłam w sobie, kiedy przeszłam na dietę roślinną. Warzywa i owoce okazały się wdzięcznym obiektem kulinarnych eksperymentów. Przekonałam się, że aby w pełni cieszyć się...
Najnowsza książka Monroe’a to trzeci tytuł w kolekcji (po kultowych Dalekich podróżach, a także Podróżach poza ciałem), bardzo osobisty i uzupełniony o doświadczenia innych osób. Opowieść o tym, co...