Gdzie są granice ludzkiej wytrzymałości? Jak niemało może znieść człowiek, który zetknął się z murem obojętności, wyzwisk, niezrozumienia? Autorka rozmawia z ludźmi, którym na co dzień przyszło...
funkcjonalny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego sporych połaci ziemi – starczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny ogródek...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, ale nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
TO KSIĄŻKA DLA DZIEWCZYN W KAŻDYM WIEKU! Autorzy bestsellerów – Anna Augustyn-Protas oraz Tadeusz Oleszczuk mierzą się z jednym z ostatnich tabu w naszej kulturze i obalają mity związane z...
W dzisiejszych czasach dużo przyszłych młodych par jest niezwykle kreatywnych, gdy przychodzi do planowania i przygotowania swojego ślubu, po to żeby ten „szeroki dzień" stał się jeszcze...
Life Booster – poznaj siłę mikroodżywiania! Żyjemy coraz dłużej, ale niekoniecznie zdrowiej i piękniej... Jak to zmienić? • Jak zachować witalność, młody wygląd, wydajność fizyczną? • Jak ocenić...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – atrakcyjnie, niebanalnie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków odszukamy współczesne i...
Książka jest kolejną publikacją w kolekcji wydawnictwa Difin poświęconej sztuce i arteterapii. Ma formę przewodnika po metodzie projektów. Zostały w niej opisane założenia metody, jej pochodzenie,...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, żeby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i...
nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najlepsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na słodkie...
Książka dla dziewczyn w każdym wieku, które posiadają problemy z wagą, płodnością, infekcjami intymnymi. A zwykle – z emocjami i z samopoczuciem. Problemy, których korzenie zaskakująco często tkwią...
Od lat suszę kwiaty lipy na ziołowy napar, zbieram kwiaty bzu na syrop i nalewkę, z ochotą kulinarnie wykorzystuję młode pędy sosny. Mimo to po lekturze Smakowitych drzew czuję, iż jak dotąd...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty genialnie odnajdujące się we...
Pożegnaj się z problemami skóry! Barbara Kwiatkowska, autorka bestsellerowych książek Skóra. Azjatycka pielęgnacja po polsku i Pielęgnacja skóry poprzez cztery pory roku. Azjatyckie inspiracje,...
Konserwuje żywność, upraszcza jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
Wydaje ci się, iż wegańskie jedzenie jest drogie, a przygotowywanie posiłków na wynos wymaga dużo czasu i wysiłku? Nic bardziej mylnego! Natalia Krupska, autorka książki „Vege słodkie na co dzień i...
Jak w życiu pełnym pragnień i wymagań odnaleźć swoją drogę do tego, co dla ciebie ważne? Jak niezagracić życia zbędnymi rzeczami, niewspierającymi relacjami czy niepotrzebnymi obowiązkami? Do swego...
wielki temat ujęty w prosty, ciekawy i niesamowicie przystępny sposób. Z tą książką aż przyjemnie wyjść w teren. Gratuluję pomysłu i wykonania! Witold Rajchert, autor książki Sztuczki survivalowe...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym osiągalnym kształcie – to spełnienie marzeń fanów...
Gimnastyka słowiańska ma mnóstwo wspólnego z jogą, ale wywodzi się z naszego kręgu kulturowego. To praktyka, która poprzez wieki była przekazywana z pokolenia na pokolenie, z matki na córkę....
najkorzystniejsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Posiada 140 przepisów, od bagietek, przez rozmaite...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej aniżeli w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie konwencjonalny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają...
Houston, mamy problem! My, kobiety, mamy problem ze strachem. O tyle poważny, że hamuje nas nie tylko przed realizacją szalonych marzeń, lecz i przed rzuceniem etatu, postawieniem granicy...