Czy za każdym razem około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH!Dlaczego własnoręcznie...
Książka ma na celu propagowanie wiedzy na temat ułatwiania i utrzymania w dobrej kondycji nasz układ nerwowy, opóźniania cyklu starzenia się mózgowia, usprawniania pamięci oraz profilaktyki chorób...
Depresja jest chorobą, a nie oznaką słabości; jest raczej wynikiem tego, że było się silnym zbyt długo.Książka ma za zadanie pomóc rodzicom, opiekunom, nauczycielom zrozumieć, czym jest depresja...
„Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji" to powrót do smaków z dzieciństwa. W elegancko wydanej książce autorstwa Joanny Furgalińskiej znajdują się przepisy na tradycyjne potrawy polskie,...
Książka pozwoli spojrzeć na proces rehabilitacji dziecka niepełnosprawnego na podłożu genetycznym z perspektywy niewiele do tej pory eksplorowanej, mianowicie cech osobowych rehabilitantów i ich...
Książka pokazuje metody terapeutyczne do pracy z dziećmi z różnorodnymi niepełnosprawnościami, instruktaże korzystnego wykonania zabiegów oraz cele, jakie można osiągnąć, stosując daną metodę w...
Każdy rodzic wysyłając dziecko do szkoły wyposaża go w plecak, który pomieści książki, zeszyty, piórnik, a choćby drugie śniadanie. Bez wątpienia każdy rodzic chciałby też umieścić w plecaku...
Gdzie są granice ludzkiej wytrzymałości? Jak dużo może znieść człowiek, który zetknął się z murem obojętności, wyzwisk, niezrozumienia? Autorka rozmawia z ludźmi, którym na co dzień przyszło...
funkcjonalny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego dużych połaci ziemi – wystarczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny...
Jak kupujesz różnorodne rzeczy? Na przykład mleko. Chodzi Ci o coś, co można po prostu wlać do kawy czy miski z porannymi płatkami zbożowymi. Lecz kiedy stoisz przed półką w sklepie, na której jest...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, ale nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – ładnie, ciekawie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków wyszukamy współczesne i klasyczne...
"Niniejszy tom mieści wiadomości dotyczące wybranych zagadnień z matematyki i fizyki, podstaw rysunku technicznego elektrycznego, mechaniki technicznej, wytrzymałości materiałów, informatyki...
Książka jest kolejną publikacją w kolekcji wydawnictwa Difin poświęconej sztuce i arteterapii. Ma formę przewodnika po metodzie projektów. Zostały w niej opisane założenia metody, jej pochodzenie,...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, aby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, ciekawych restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najkorzystniejszych...
nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najlepsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na słodkie...
Wyobraź sobie, że możesz wyzwolić się od całego zła, jakie spotkało cię w życiu. Masz możliwość zostawić za sobą toksyczne związki, tragiczne sytuacje, lęk przed utratą partnera i złamanym sercem...
Poradnik mieści wiedzę konieczną tokarzowi do realizowania pracy na tokarkach, a także półautomatach i automatach tokarskich, a więc: podstawy tokarstwa (tolerancje, pasowania, strukturę...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty nieprzeciętnie odnajdujące się...
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
Oto fundament dla fryzjerów męskich. Naszpikowany wiedzą o polskim i światowym barberingu jak dobra szczotka gęstym włosiem! Adam Szulc, znany polski barber i propagator rzemiosła, a równocześnie...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym osiągalnym kształcie – to spełnienie marzeń fanów...
Dla panów popularnych, poszukujących swojego stylu albo po prostu dla wszelkich, którzy lubią należycie wyglądać i swobodnie poruszać się wśród trendów. Barber to ciekawy przewodnik po...