Książka ma na celu propagowanie wiedzy na temat ułatwiania i utrzymania w korzystnej kondycji nasz układ nerwowy, opóźniania procesu starzenia się mózgowia, upraszczania pamięci i profilaktyki...
Dylematy taty to zbiór ok. 30 felietonów na temat tacierzyństwa pisanych z przymrużeniem oka poprzez świeżo upieczonego ojca. Obfita dawka humoru i pozytywnej energii. Nie brakuje tu zaskakujących...
Depresja jest chorobą, a nie oznaką słabości; jest raczej skutkiem tego, że było się silnym zbyt długo.Książka ma za zadanie pomóc rodzicom, opiekunom, nauczycielom zrozumieć, czym jest depresja...
Książka pozwoli spojrzeć na cykl rehabilitacji dziecka niepełnosprawnego na podłożu genetycznym z perspektywy niedużo do tej pory eksplorowanej, mianowicie cech osobowych rehabilitantów i ich roli...
Książka pokazuje metody terapeutyczne do pracy z dziećmi z przeróżnymi niepełnosprawnościami, instruktaże prawidłowego wykonania zabiegów oraz cele, jakie można osiągnąć, stosując daną metodę w...
Czy cukier nas zabija? poprzez dziesięciolecia unikaliśmy tłuszczu, aby spełnić ogólnie przyjęte zalecenia dotyczące redukcji jego spożycia. Udało nam się zniżyć nasze całkowite spożycie tłuszczu i...
Każdy rodzic wysyłając dziecko do szkoły wyposaża go w plecak, który pomieści książki, zeszyty, piórnik, a choćby drugie śniadanie. Niewątpliwie każdy rodzic chciałby też umieścić w plecaku dziecka...
Gdzie są granice ludzkiej wytrzymałości? Jak niemało może znieść człowiek, który zetknął się z murem obojętności, wyzwisk, niezrozumienia? Autorka rozmawia z ludźmi, którym na co dzień przyszło...
ergonomiczny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego wielkich połaci ziemi – starczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny...
Książka "Instrukcja obsługi przyszłości" Arety Szpury podpowie Ci, jak zostać bohaterem i zmienić świat na ulepszone. Jaka przyszłość nas czeka? Scenariusze pisane poprzez naukowców i...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, ale nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
W dzisiejszych czasach niemało przyszłych młodych par jest nad wyraz kreatywnych, gdy przychodzi do planowania i przygotowania swojego ślubu, po to by ten „duży dzień" stał się jeszcze bardziej...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – atrakcyjnie, ciekawie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków odnajdziemy współczesne i...
Książka jest kolejną publikacją w linii wydawnictwa Difin poświęconej sztuce i arteterapii. Ma formę przewodnika po metodzie projektów. Zostały w niej opisane założenia metody, jej pochodzenie oraz...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, żeby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
nowe, zwiększone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najkorzystniejsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty wyśmienicie odnajdujące się we...
Konserwuje żywność, upraszcza jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym realnym kształcie – to spełnienie marzeń sympatyków...
najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Mieści 140 przepisów, od bagietek, przez różnorodne warianty...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej niżeli w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie tradycyjny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają...
Nowa książka autora bestsellerowych instruktażowych książek o sztuce, które do tej pory sprzedały się w 4 milionach egzemplarzy na całym świecie. „Maluję od dawna, od wielu lat uczę także malarstwa...
W czasach, gdy półki marketów i drogerii pęcznieją od wszelkiej maści, szamponów, odżywek, masek, toników i olejków, mało kto wie, czego tak naprawdę potrzebują jego włosy. Włosing to wciąż rosnący...