nowe wydanie przełomowego poradnika, który poprawił życie seksualne i samoocenę milionów kobiet. Czym jest pożądanie, czego (i dlaczego) się wstydzimy, jak fantazjujemy, dlaczego tak ważne są...
Prezentowana książka to przystępny przewodnik po rozpoznawaniu i terapii depresji u młodych ludzi. Bazując na cieszącym się powodzeniem podręczniku, opracowanym na potrzeby badań naukowych,...
Książka prezentuje przegląd wszystkich aspektów rozwoju emocjonalnego od niemowlęctwa do okresu dojrzewania, od uznanieu, zaskoczenia i miłości do gniewu, niepokoju i strachu. W podejściu...
Książka użyteczna, napisana w przystępny sposób i wypełniona narzędziami do wykorzystania od ręki.Jeśli szukasz odpowiedzi na pytania:co, gdzie, kiedy, w jaki sposób i w jakiej kolejności mówić...
Czy zawsze około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH!Dlaczego własnoręcznie...
Książka ma na celu propagowanie wiedzy na temat ułatwiania i utrzymania w dobrej kondycji nasz układ nerwowy, opóźniania procesu starzenia się mózgowia, usprawniania pamięci i profilaktyki chorób...
Depresja jest chorobą, a nie oznaką słabości; jest raczej skutkiem tego, że było się silnym zbyt długo.Książka ma za zadanie pomóc rodzicom, opiekunom, nauczycielom zrozumieć, czym jest depresja...
Książka pozwoli spojrzeć na proces rehabilitacji dziecka niepełnosprawnego na podłożu genetycznym z perspektywy mało do tej pory eksplorowanej, mianowicie cech osobowych rehabilitantów i ich roli w...
Książka demonstruje metody terapeutyczne do pracy z dziećmi z najróżniejszymi niepełnosprawnościami, instruktaże korzystnego wykonania zabiegów i cele, jakie można osiągnąć, stosując daną metodę w...
Inaczej niż ma to miejsce w sytuacji wszelkich pozostałych witamin, które przyjmujemy wyłącznie wraz z pokarmem, witaminę D nasz organizm potrafi tworzyć samodzielnie. Powstaje ona w naszej skórze,...
Każdy rodzic wysyłając dziecko do szkoły wyposaża go w plecak, który pomieści książki, zeszyty, piórnik, a nawet drugie śniadanie. Z całą pewnością każdy rodzic chciałby także umieścić w plecaku...
Gdzie są granice ludzkiej wytrzymałości? Jak mnóstwo może znieść człowiek, który zetknął się z murem obojętności, wyzwisk, niezrozumienia? Autorka rozmawia z ludźmi, którym na co dzień przyszło...
użyteczny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego znacznych połaci ziemi – starczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny ogródek...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, lecz nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak za każdym razem – spektakularnie, atrakcyjnie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków odnajdziemy...
Książka jest kolejną publikacją w linii wydawnictwa Difin poświęconej sztuce i arteterapii. Ma formę przewodnika po metodzie projektów. Zostały w niej opisane założenia metody, jej pochodzenie i...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
świeże, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najkorzystniejsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty idealnie odnajdujące się we...
Konserwuje żywność, upraszcza jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym możliwym zarysie – to spełnienie marzeń entuzjastów...
najkorzystniejsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Mieści 140 przepisów, od bagietek, poprzez rozmaite...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej niżeli w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie konwencjonalny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają...