Opowieść o Geli Seksztajn – tworzącej w przedwojennej Warszawie utalentowanej malarce, która zginęła w trakcie powstania w getcie wraz ze swoją córeczką i mężem, Izraelem Lichtensztejnem.Jak...
Jan Bułhak jest uważany za ojca polskiej fotografii i twórcę estetyki bułhakowskiej. Był założycielem Fotoklubu Wileńskiego i współzałożycielem Fotoklubu Polskiego i Związku Polskich Artystów...
Książka ta zawiera przepisy na najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta, bavarese, zabajone czy parfait. Nie brak też w niej zaskakujących wariacji z pysznymi budyniami i musami w roli...
Oryginalne przepisy i cenne wskazówki dotyczące przygotowania ciast, kremów i niezwykłych domowych deserów.Od kremu miętowego z porzeczkami i suflecików z kwiatami lawendy po sfogliatelle ricce i...
Co należy jeść jako dziecko, żeby w przyszłości zostać papieżem?Gdyby dobór głowy Kościoła zależał od młodzieńczej diety, moglibyśmy to odkryć, czytając karty tej oryginalnej książki. Obok wielu...
"Mediterranea. Kuchnia słońca" Claudii Roden to pozycja obowiązkowa dla fanów kuchni śródziemnomorskiej oraz tych, którzy pragną dowiedzieć się, jakie są jej korzenie. Pełna ciepła,...