„Etykieta w biznesie" w ergonomiczny sposób skupia się przeważnie na zewnętrznych formach dobrego wychowania w pracy, ukazuje normy i zasady. Umiejętne posługiwanie się nimi będzie miało jednak...
Autorka przedziera się przez meandry różnorakich, często sprzecznych i budzących wątpliwości teorii dotyczących odżywiania, udowadniając, iż powrót do sprawdzonych praktyk naszych przodków może de...
Wszystko zaczyna się w głowie, jeździectwo na dodatek. To mózg steruje naszym ciałem, jego sprawnością ruchową i percepcją otoczenia. Marc Nölke, wykorzystując swoje doświadczenie i wieloletnie...
Kupno, żywienie, pielęgnacja, charakter, zdrowie, rozmnażanie i mnóstwo więcej... "Pies na medal" to współczesna seria poradników dla właścicieli psów popularnych ras, napisana i tłumaczona...
W Idź na całość Robert Glazer demonstruje funkcjonalne sposoby na pełne zastosowanie własnego potencjału dzięki połączeniu elementów życia duchowego, intelektualnego, fizycznego i emocjonalnego. To...
Jan Bułhak jest uważany za ojca polskiej fotografii i twórcę estetyki bułhakowskiej. Był założycielem Fotoklubu Wileńskiego, a także współzałożycielem Fotoklubu Polskiego i Związku Polskich...
Wydanie II, rozszerzone i zaktualizowane. Nie sposób przecenić znaczenia naturalnej terapii pożywieniem. System tradycyjnej medycyny chińskiej w większości bazuje na tym, czym chory się odżywia....
Programowanie neurolingwistyczne (NLP) typowo opisywane jest z punktu widzenia jednej z dwóch skrajnie różnorodnych postaw wobec tej techniki: 1. To rewolucyjne podejście do rozwoju osobistego i...
Widelec zamiast noża to szczególna książka, która w prosty, dostępny i obiektywny sposób ukazuje korzyści płynące z diet roślinnych w leczeniu i profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Powstała we...
Kolejny album z linii BOSZ-Polska. Nadzwyczajne zdjęcia Stanisława Składanowskiego, oddające urodę i klimat miasta. Architektura, zabytki, miejsca symboliczne. Zdjęcia uzupełnione literackimi...