Menopauza jest początkiem „złotego czasu" w życiu kobiety. Jest naturalnym etapem i warto się do niego przygotowywać, mając 30, 40 lat. To od naszych nawyków żywieniowych i stylu życia zależy,...
"Przetrwać w każdej sytuacjiSurvival - dla jednych hobby, dla innych narzędzie samodoskonalenia, a dla wielu sposób na życie. Definicje survivalu można mnożyć, lecz pewne jest jedno: to coraz...
Survival to nie bajka dla grzecznych dzieci. Uprawianie survivalu, który tłumaczy się jako sztukę przetrwania, ma nas przygotować do wyjścia obronną ręką z ekstremalnych sytuacji. Wymaga on od...
KOCHAJ. ŻYJ MIŁOŚCIĄ. BĄDŹ MIŁOŚCIĄ. Od dwudziestu czterech lat jestem w szczęśliwym związku. Jego punktem zwrotnym był kryzys, który przeżyliśmy trzynaście lat temu. Mogliśmy wtedy oddalić się od...
Dieta DASH od lat wciąż zajmuje najwyższe miejsce na podium w kategorii najzdrowsze diety świata. Swój czas i uwagę poświęcały jej i nadal poświęcają największe autorytety światowej kardiologii i...
„Napisz i spal" to polskie tłumaczenie książki „Burn atfer writing", która stała się bestsellerem w szerokiej Brytanii i wielu innych państwach na świecie. Jej autorką jest Sharon Jones –...
Zachowaj zdrowy umysł w każdym wieku. To mit, iż wszyscy jesteśmy skazani na demencję i nic w tej sprawie nie możemy zrobić. Otóż możemy, i to mnóstwo. Pozornie nieważne, proste zmiany w rutynowym...
Choroby tarczycy, w tym Hashimoto, stały się dziś tak powszechne jak cukrzyca czy nadciśnienie. I tak jak one długo rozwijają się bez charakterystycznych objawów, wyniszczając nie tylko narząd,...
"Ukojenie ze słów" to czwarta książka Rupi Kaur. Tym razem poetka prezentuje nam swój sposób na odkrywanie samego siebie.zebrane w tej książce ćwiczenia wyzwolą kreatywność pisarską w...
Zanurz się w zimnej wodzie – zrób pierwszy krok na drodze do zdrowia, szczęścia i udoskonalonej wytrzymałości! Przepis na morsowanie jest prosty: wszystko, czego Ci trzeba, to determinacja, by...
postępowa i wyszukana grafika, namawiające i czytelne przepisy i smakowite fotografie!Na tyle proste, że zachęcą osoby, które nie gotują i na tyle atrakcyjne, iż mistrzowie gotowania zechcą...
poręczny poradnik, w którym autorzy - Rodney Habib, wielokrotnie nagradzany bloger i założyciel Planet Paws, najpopularniejszej Facebookowej strony poświęconej zdrowiu zwierząt domowych i lekarka...
nowe wydanie przełomowego poradnika, który poprawił życie seksualne i samoocenę milionów pań. Czym jest pożądanie, czego (i dlaczego) się wstydzimy, jak fantazjujemy, dlaczego tak ważne są kontekst...
Czy za każdym razem około południa Twój organizm wysyła Ci niepokojące sygnały? Czujesz nagłą potrzebę opuszczenia stanowiska pracy? Te objawy są oczywiste – to PORA NA LUNCH!Dlaczego własnoręcznie...
funkcjonalny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego pokaźnych połaci ziemi – starczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, ale nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – pięknie, atrakcyjnie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków odszukamy współczesne i...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, żeby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
świeże, zwiększone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najlepsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na słodkie...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty idealnie odnajdujące się we...
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym osiągalnym kształcie – to spełnienie marzeń...
najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Gromadzi 140 przepisów, od bagietek, poprzez różnorodne...