Na truskawki czekamy każdej wiosny z niezmiennym utęsknieniem. Nic w tym dziwnego, gdyż te nasze, krajowe są przepyszne, bo nadal uprawia się je tradycyjnie, w gruncie. Do tego truskawki posiadają...
Robin Knox-Johnston zyskał sławę w roku 1969 kiedy jako pierwszy człowiek opłynął świat w samotnym rejsie non stop. W swej niesamowitej karierze żeglarskiej ustanawiał wokółziemskie rekordy...
Pomidora znamy dzięki Kolumbowi. Trudno uwierzyć, że początkowo był uważany za roślinę trującą, hodowano go wyłącznie dla ozdoby. Dziś jest jednym z najchętniej spożywanych warzyw. Perfekcyjny do...
przedstawiamy przepisy na bazie polskich owoców.Wypróbuj pieczone udka kurczaka z jabłkami oraz sałatkę ze szpinaku, gruszki i sera pleśniowego, a na deser - koktajl śliwkowy na maślance....
Wracamy do korzeni i odkrywamy na nowo zapomniane przepisy. Dzięki modzie na eko coraz częściej przekonujemy się o wartości tradycyjnych smaków. Kuchnia regionalna oparta jest na prostych...
Francja to nie tylko zamki nad Loarą, cuda Paryża, brzegi Bretanii, wzgórza Prowansji, ale także związane z regionami przysmaki. Oto przewodnik po „słodkiej Francji" – wyszukacie w nim nie...
"Podręcznik VHF to podstawowa pozycja dla każdego, kto zamierza ubiegać się o świadectwo operatora łączności bliskiego zasięgu (SRC). Dla doświadczonych użytkowników radia VHF książka stanowi...
„Nie ma chorób nieuleczalnych". To odważne stwierdzenie belgijskiego lekarza, dr. Luisa van Heckena, praktykującego od ponad dwudziestu lat wyłącznie w oparciu o zalecenia św. Hildegardy z...