Jak powstał pierwszy ser? O co chodzi z dojrzewaniem? Jak właściwie serwować i degustować sery? Czy można integrować słodkie wino z roquefortem? I czy ta pleśń powinna tak smakować? Coraz częściej...
Widelec zamiast noża to szczególna książka, która w prosty, dostępny i obiektywny sposób demonstruje korzyści płynące z diet roślinnych w leczeniu i profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Powstała we...
Książka ta gromadzi przepisy na najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta, bavarese, zabajone czy parfait. Nie brak też w niej zaskakujących wariacji z pysznymi budyniami i musami w roli...
Oryginalne przepisy i cenne wskazówki dotyczące przygotowania ciast, kremów i niezwykłych domowych deserów.Od kremu miętowego z porzeczkami i suflecików z kwiatami lawendy po sfogliatelle ricce i...
Co należy jeść jako dziecko, by w przyszłości zostać papieżem?Gdyby wybór głowy Kościoła zależał od młodzieńczej diety, moglibyśmy to odkryć, czytając karty tej oryginalnej książki. Obok wielu...