Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
"świetny przekład Pawła Beręsewicza, który wydobył z powieści L. M. Montgomery to, dzięki temu od ponad 100 lat zadowala się ona popularnością wśród anglojęzycznych czytelników: niezwykły...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Czytanie ze zrozumieniem to kluczowa kompetencja nie tylko na poziomie edukacji wczesnoszkolnej,na dodatek w całym dorosłym życiu. Po raz pierwszy poziom jej opanowania sprawdzany jest już u...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
Najnowsze wydanie powieści Jonathana Swifta pełnej humoru i filozoficznego podejścia do świata i człowieka. Guliwer od najmłodszych lat marzył o niezwykłych przygodach i takie mu się przytrafiły w...
nieprzeciętna powieść przygodowa, od której trudno się oderwać. Legendarny skarb piratów, enigmatyczna mapa, postrach mórz - nieżyjący kapitan Flint, jego upiorni żyjący towarzysze, a wśród nich...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Matematyka jest królową wszelkich nauk …. Jan ŚniadeckiTo fundament innych dyscyplin i towarzysz codzienności.Żadna nauka nie wzmacnia tak wiary w potęgę umysłu ludzkiego, jak matematyka. Hugo...
,,Miks ciszków, syczków, szumków" to kolejna książka z linii,,Szkoła poprawnej wymowy". Asygnowana jest dla dzieci w wieku od 3 lat, które seplenią. Mieści niemało ćwiczeń wymagających od...
Najnowsza kolekcja miniopracowań zawiera obok bardzo szczegółowego streszczenia lektury omówienie jej problematyki, niebanalnie napisaną biografię autora, charakterystykę głównych bohaterów....
Matematyka jest melodią myśli. (Witold Pogorzelski)Wyraża odwieczną harmonię świata.Matematyka jest miarą wszystkiego. (Arystoteles)Cóż bowiem bez niej!wielki komplet ćwiczeń opracowano zgodnie z...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa i pracownik...
Pinokio to najmocniej renomowana oraz wielokrotnie tłumaczona i wznawiana powieść dla dzieci. Do dziś inspiruje wielu twórców teatralnych i filmowych. Wystarczy przypomnieć, że w 1940 roku Walt...
Śliczna Calineczka, nieszczęśliwe brzydkie kaczątko zakochany w piecyku bałwan śniegowy i złowroga Królowa Śniegu to bohaterowie, którzy towarzyszą już kolejnemu pokoleniu dzieci na całym świecie....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa kupujących w branży gastronomicznej to podręcznik dedykowany dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych...