Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Szczegółowe i wielkie streszczenie, skrupulatna analiza, charakterystyka bohaterów, ważne pojęcia niezbędne przy omawianiu lektury, przykładowe zagadnienia, testy sprawdzające z kluczem, krzyżówki....
Do dłoni polskich Czytelników oddajemypierwsze zagraniczne wydanie wspomnień Ericha von Mansteina Auseinem Soldatenleben, opisujących początek jego służby wojskowej iokres międzywojenny. Pierwsze...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Szczegółowe i przystępnie napisane streszczenie wraz z omówieniem problematyki zgodnie z aktualnym programem nauczania. Opracowanie gromadzi także m.in.: plan wydarzeń, charakterystykę bohaterów,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Szczegółowe i szerokie streszczenie, staranna analiza.Charakterystyka postaci m.in.: Grażyna, Litawor, Rymwid.Przynależność wysokogatunkowa powieść poetycka.Problematyka utworu historia w Grażynie,...
Szczegółowe i przystępnie napisane streszczenie wraz z omówieniem problematyki zgodnie z aktualnym programem nauczania. Opracowanie zawiera również m.in.: plan wydarzeń, charakterystykę bohaterów...
Album przedstawia najefektowniejsze, a zarazem najistotniej fascynujące starówki w Europie. Książka zabierze czytelnika w ekscytującą podróż po wielu krajach Europy, dostarczając nie tylko licznych...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Szczegółowe i spore streszczenie, skrupulatna analiza.Bohaterowie: Giaur, Hassan, Leila.Przynależność gatunkowa powieść poetycka.Problematyka utworu konflikt zbuntowanej jednostki ze...
Sprawdziany zostały opracowane zgodnie z podstawą programową i stanowią niezastąpioną pomoc przed testami weryfikującymi wiedzę z danego zakresu. W książce uczeń odszuka 14 sprawdzianów wraz z...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Książka gromadzi zbiór różnych ćwiczeń z matematyki dla trzecioklasistów, dzięki którym dziecko utrwali i poszerzy wiedzę z takich zagadnień, jak: dodawanie i odejmowanie do 1000, dzielenie i...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa, a także...
"EduKarty. Język angielski" to pomoc w nauce słownictwa języka angielskiego dla dzieci w klasach od zerówki do trzeciej. Komplet dedykowany jest do nauki w domu, w szkole i podczas kursów...
Zbiór dyktand i ćwiczeń ortograficznych jest dedykowany dla uczniów klasy III szkoły podstawowej, którzy chcą pisać poprawnie, a w szczególności dla tych, którym ortografia sprawia nieco kłopotów....