Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało dużo czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób przystępnych, w tej szerokości...
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej klasycznej kuchni w języku francuskim. Wstęp mieści rys historyczny polskiej kuchni, a w środku 60 potraw z przepisami....
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej klasycznej kuchni w języku niemieckim. Wstęp gromadzi rys historyczny polskiej kuchni, a we wnętrzu 60 potraw z przepisami....
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało mnóstwo czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości...
Ksiażka kucharska o konwencjonalnej polskiej kuchni z przepisami i fotografiami dań. Tytuł Domowa kuchnia polska wer. Niemiecka Autor Rafał Jabłoński Wydawnictwo Festina EAN 9788361511212 ISBN...
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej klasycznej kuchni w języku portugalskim. Wstęp gromadzi rys historyczny polskiej kuchni, a we wnętrzu 60 potraw z...
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej klasycznej kuchni w języku hiszpańskim. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a w środku 60 potraw z przepisami....
Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość. Są...
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej konwencjonalnej kuchni w języku polskim. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a w środku 60 potraw z przepisami....
perfekcyjne dania z grilla wcale nie muszą ociekać tłuszczem. Nie muszą też być nudne. Zapraszamy do poszukiwań nowych smaków i połączeń, bo choćby z podstawowego zestawu produktów można wyczarować...
Książka kucharska w formie albumu w twardej foliowanej oprawie o polskiej konwencjonalnej kuchni w języku angielskim. Wstęp posiada rys historyczny polskiej kuchni, a w środku 60 potraw z...
Konfitury, dżemy, kiszonki... Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych przetworów. Zamknięte w słoikach skarby lata są nie tylko pyszne, lecz też zdrowe! A ich przygotowanie wbrew pozorom nie musi...
Ojciec Święty rzadko jadał sam, a „papieskie obiady” traktował jako okazję do spotkań i rozmów w mniej formalnej atmosferze. Wszyscy, którzy mieli okazję w nich uczestniczyć, wspominają, iż papież...
Reprint broszurki z 1929 roku z prostymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
W powszechnym mniemaniu kuchnia klasztorna uchodzi często za synonim kuchni staropolskiej, konkretnie zakorzenionej w naszej tradycji kulinarnej, odwołującej się do wielowiekowych doświadczeń...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych prostych sałat i sałatek. W poradniku wyszukamy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest,,awokadowa ręka", którego składnika Václav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania,...