Najnowsze dane dotyczące efektywnych metod uczenia się i wydajnego treningu pamięci. Dowiesz się, jak pobudzić umysł i jak stworzyć stosowne warunki do nauki i co jeść, aby poprawić koncentrację i...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak za każdym razem – atrakcyjnie, interesująco i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków wyszukamy...
przystępnie napisany poradnik dotyczący jednego z najczęstszych problemów zdrowotnych Polaków. Autorzy opisują przyczyny, objawy, diagnostykę i leczenie nadciśnienia. Odpowiadają jeszcze na mnóstwo...
praktyczny poradnik, który uczy realizowania biżuterii z koralików. Krok po kroku autorka wyjaśnia w prosty sposób, a także przedstawia na licznych zdjęciach, jak zrobić oryginalne kolczyki,...
Miło jest dostawać prezenty,jednakowo dużą radość może sprawiać ich wybieranie, przygotowywanie i ofiarowywanie. Tak jak przeróżne są prezenty, jednakowo rozmaite mogą być ich opakowania. Jeśli...
Kalafior jest królem.Jeśli myślisz, że kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, że tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można aby go jeść...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, żeby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, ciekawych restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
60 przepisów na niedużo kalorii i dużo radości. Książka "Romans z gotowaniem" powstała dzięki miłości od pierwszego wejrzenia. Spod ręki autorki wychodzą kusząco chrupiące racuchy, pyszne...
nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najlepsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na słodkie...
Dla każdej mamy, która szuka własnego sposobu na wychowywanie dzieci. Terror ekożelków to wyjątkowo zabawny zbiór anegdot z życia Stefanie Wilder-Taylor, i jej dzieci. Poszczególne rozdziały...
"Origami modułowe coraz bardziej zyskuje na popularności. Technika ta polega na składaniu przedmiotów z wielu pojedynczych części, czyli modułów, głównie identycznych. W poradniku odszukacie...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty wyśmienicie odnajdujące się we...
Kompleksowy poradnik, który zabiera czytelnika w podróż po kocim świecie. Małgorzata Biegańska-Hendryk, autorka bloga kocibehawioryzm.pl, technik weterynarii, zoodietetyk kotów i dyplomowana...
Konserwuje żywność, usprawnia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
nadzwyczajny poradnik, z którego dowiemy się, jak wychować dziecko odporne na stres. I nie chodzi tutaj o ochronę dzieci przed stresem i niepowodzeniami, ale o to, by nauczyć je adekwatnie stresem...
Słodkie, miękkie ciasteczka na drugi śniadanie, spektakularnie ozdobione i zapakowane jako niecodzienny podarek, bogate w smaku, sycące batoniki do kosza piknikowego to tylko niektóre z wielu...
Smaczne i pożywne, trafne na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks przy pomocy zup? Tak, to realne! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej cerze...
Każdy łasuch powie o miodzie: „słodycz”. Ci, którzy ufają medycynie naturalnej, nazwą go cudownym lekarstwem. Dla amatorów zdrowego odżywiania się jest źródłem wielu cennych wartości odżywczych, a...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym osiągalnym profilu – to spełnienie marzeń...
najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Gromadzi 140 przepisów, od bagietek, poprzez różnorodne...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej niż w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie klasyczny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają niezbędnych...