Borussia Dortmund, to obecnie obok Bayernu Monachium najkorzystniejszy klub w Bundenslidze, z wielkimi ambicjami w Lidze Mistrzów. Dla polskich kibiców piłki to klub szczególny ze względu na...
Problemów z odżywianiem i wagą nie rozwiąże ani silna wola, ani kolejna modna dieta - odpowiedzią jest zerwanie z cukrem. Molly Carmel, terapeutka specjalizująca się w zaburzeniach żywienia,...
Stwórz wspaniałe dzieła sztuki krok po kroku nadzwyczajna sugestia jednocześnie dla dopiero zaczynających przygodę z rysunkiem, jak i dla doświadczonych artystów. Od podstawowych ćwiczeń kreski i...
praktyczny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego znacznych połaci ziemi – wystarczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny...
Książka "Instrukcja obsługi przyszłości" Arety Szpury podpowie Ci, jak zostać bohaterem i zmienić świat na lepsze. Jaka przyszłość nas czeka? Scenariusze pisane przez naukowców i ekspertów...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, lecz nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Jak inteligentnie wydawać pieniądze i jak nauczyć dziecko dzielenia się z innymi Dawać kieszonkowe czy nie dawać? W swojej najnowszej książce Ron Lieber podpowiada rodzicom, jak rozmawiać o...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – ładnie, atrakcyjnie i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków odszukamy współczesne i...
Kalafior jest królem.Jeśli myślisz, iż kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, iż tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można aby go jeść...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, żeby przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, ciekawych restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
60 przepisów na mało kalorii i dużo radości. Książka "Romans z gotowaniem" powstała dzięki miłości od pierwszego wejrzenia. Spod ręki autorki wychodzą kusząco chrupiące racuchy, pyszne...
nowe, zwiększone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najkorzystniejsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na...
Dla każdej mamy, która szuka własnego sposobu na wychowywanie dzieci. Terror ekożelków to bardzo zabawny zbiór anegdot z życia Stefanie Wilder-Taylor, i jej dzieci. Poszczególne rozdziały książki...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty wyśmienicie odnajdujące się we...
Kompleksowy poradnik, który zabiera czytelnika w podróż po kocim świecie. Małgorzata Biegańska-Hendryk, autorka bloga kocibehawioryzm.pl, technik weterynarii, zoodietetyk kotów i dyplomowana...
Konserwuje żywność, usprawnia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
wspaniały poradnik, z którego dowiemy się, jak wychować dziecko wytrzymałe na stres. I nie chodzi tutaj o ochronę dzieci przed stresem i niepowodzeniami, ale o to, by nauczyć je optymalnie stresem...
Słodkie, miękkie ciasteczka na drugi śniadanie, spektakularnie udekorowane i zapakowane jako niecodzienny podarunek, bogate w smaku, sycące batoniki do kosza piknikowego to tylko niektóre z wielu...
Smaczne i pożywne, odpowiednie na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks przy pomocy zup? Tak, to osiągalne! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej...
Każdy łasuch powie o miodzie: „słodycz”. Ci, którzy ufają medycynie naturalnej, nazwą go cudownym lekarstwem. Dla amatorów zdrowego odżywiania się jest źródłem wielu cennych wartości odżywczych, a...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym możliwym zarysie – to spełnienie marzeń miłośników...
najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Gromadzi 140 przepisów, od bagietek, przez najróżniejsze...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej aniżeli w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie konwencjonalny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają...