funkcjonalny poradnik dla tych, którzy chcieliby zacząć hodować swoje własne warzywa. Jak się okazuje nie potrzeba do tego dużych połaci ziemi – wystarczy skrzynka na balkonie, albo rodzinny...
W Polsce dużo się mówi o depresji, coraz więcej o życiu z syndromem DDA... Lecz prawie nic o LĘKU. Tymczasem ok. 25-30 procent z nas doświadcza zaburzeń lękowych potocznie zwanych nerwicą. Ich...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziołach, lecz nie mieliście kogo zapytać. Zioła na zdrowie, dla ciała i na stole. Poznaj współczesne zielarki i ich autorskie przepisy.Współczesne zielarki...
Co siać w lutym a co do ziemi włożyć dopiero w kwietniu? Jak zadbać o ogród jesienią i jak przygotować grządki po zimie. No i najważniejsze – co z tymi wszystkimi plonami zrobić. Sebastian Kulis,...
Jak inteligentnie wydawać pieniądze i jak nauczyć dziecko dzielenia się z innymi Dawać kieszonkowe czy nie dawać? W swojej najnowszej książce Ron Lieber podpowiada rodzicom, jak rozmawiać o...
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze – pięknie, interesująco i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków wynajdziemy współczesne i...
Kalafior jest królem.Jeśli myślisz, że kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, iż tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można żeby go jeść...
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
Co sprawnych biznesowo i niepodatnych na kryzysy liderów? Co ich łączy z liderami społecznymi? Jakie prawidłowe praktyki i zasady pomagają osiągnąć sukces dziś, a w których zapisany jest sukces...
60 przepisów na niewiele kalorii i dużo radości. Książka "Romans z gotowaniem" powstała dzięki miłości od pierwszego wejrzenia. Spod ręki autorki wychodzą kusząco chrupiące racuchy, pyszne...
nowe, powiększone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy...
Zdrowe domowe wegańskie słodycze. Zdrowo się odżywiasz, jesteś osobą aktywną, starasz się dostarczać organizmowi to co najkorzystniejsze z natury, szukasz inspiracji i nietuzinkowych przepisów na...
Dla każdej mamy, która szuka własnego sposobu na wychowywanie dzieci. Terror ekożelków to wyjątkowo zabawny zbiór anegdot z życia Stefanie Wilder-Taylor, i jej dzieci. Poszczególne rozdziały...
Kompleksowy poradnik, który zabiera czytelnika w podróż po kocim świecie. Małgorzata Biegańska-Hendryk, autorka bloga kocibehawioryzm.pl, technik weterynarii, zoodietetyk kotów i dyplomowana...
„Ręcznie robione" to książka poświęcona współczesnemu rzemiosłu i rękodziełu. To piętnaście opowieści o twórcach, którzy sięgając do tradycji, tworzą przedmioty nieprzeciętnie wynajdujące się...
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu – kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej...
doskonały poradnik, z którego dowiemy się, jak wychować dziecko odporne na stres. I nie chodzi tutaj o ochronę dzieci przed stresem i niepowodzeniami, lecz o to, aby nauczyć je adekwatnie stresem...
Smaczne i pożywne, adekwatne na każdą porę roku, mogą także wspomagać oczyszczanie naszego organizmu! Detoks za pomocą zup? Tak, to osiągalne! Na czym polega zupowy detoks? Jak dodać swojej cerze...
Słodkie, miękkie ciasteczka na drugi śniadanie, spektakularnie zdobione i zapakowane jako niecodzienny podarek, bogate w smaku, sycące batoniki do kosza piknikowego to tylko niektóre z wielu...
Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić niezwykłe makaronowe cuda. Makaron w paski, w kropki, czerwono-zielono-czarny, w każdym realnym kształcie – to spełnienie marzeń sympatyków...
Wagina, wulwa, cipka, szparka, pochwa, srom, joni, kuciapka, piczka… jak ją nazywać? Właściwe pytanie brzmi: czy jesteś z niej dumna? Wagina często traktowana jest poprzez kobiety użytkowo, myta,...
najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, przez różnorodne typy...
Pojawiają się na stole na co dzień i od święta. W kuchni polskiej częściej niż w innych - trudno w końcu wyobrazić sobie tradycyjny polski obiad bez zupy! Sycą, rozgrzewają, dostarczają koniecznych...
Nowa książka autora bestsellerowych instruktażowych książek o sztuce, które do tej pory sprzedały się w 4 milionach egzemplarzy na całym świecie. „Maluję od dawna, od wielu lat uczę również...