Porównaj zanim kupisz

Sushi paella guacamole 120 klasycznych potraw z całego świata

chwilowy brak towaru

  • Producent: Jedność
  • Kategoria: Powieści
  • ISBN: 9788379710416
  • Oprawa: miękka
  • Autor: praca zbiorowa
  • Wydawnictwo: Jedność
  • Ilość stron: 256
  • Rok wydania: 2015
Szkoła gotowania krok po kroku. Jak przygotować oryginalne sushi, kugel, chili con carne czy guacamole? Jak upiec klasyczne apple pie czy brownies? W tej książce znajdują się receptury opracowane przez szefów kuchni z różnorodnych zakątków całego świata. Każdy smakosz wynajdzie coś dla siebie. Preferujesz potężne smaki, szukałeś przepisu na potrawę, której skosztowałeś podczas ostatniego urlopu? Publikacja w prosty, przystępny sposób pomoże Ci krok po kroku przyrządzić we własnej kuchni poszczególne, nietypowe dania. Sprawdzone w redakcyjnej kuchni przepisy pozwolą na zorganizowanie etnicznego wieczoru dla przyjaciół i na pewno zachwycą także Twoich gości. Publikacja podzielona została na dwie części. Pierwsza z nich to swoista szkoła gotowania – wyśmienite rozwiązanie dla tych, którzy w kuchni stawiają dopiero pierwsze kroki. Z całą pewnością okaże się pomocna także dla osób bardziej zaawansowanych kulinarnie, lecz dotychczas obawiających się przygotowywania bardziej wyrafinowanych potraw z rozmaitych stron świata. W drugiej części znajdziemy dodatkowy zbiór przepisów przypisanych do poszczególnych kontynentów. Odbiorcy:- pasjonaci kuchni świata i osoby, które chcą poszerzyć wiedzę i umiejętności dotyczące kulinariów poszczególnych kontynentów- wszyscy, których pasją jest gotowanie, i ci, którzy dotychczas obawiali się spróbować swoich sił w kuchni.Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?- gromadzi informacje dotyczące przygotowania potraw typowych dla poszczególnych krajów na całym świecie- receptury przybliżone pozostały krok po kroku, w dodatku czynności zilustrowano efektownymi fotografiami, nie brakuje porad i ciekawostek na temat przepisów opracowanych poprzez szefów kuchni- każda z prezentowanych w publikacji potraw pozostała wcześniej przygotowana w redakcyjnej kuchni – w książce znalazły się tylko te, które pozytywnie przeszły próbę degustacji.
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x