Porównaj zanim kupisz

Biotech Iso Whey Zero Lactose Free 2270g Biała Czekolada + Gallon 1,9L (5999076223046)

chwilowy brak towaru

  • Producent: BIOTECH USA
  • Kategoria: Odżywki białkowe
  • Wielkość opakowania: 2270 g
  • Smak: czekoladowy
BIAŁKO JAKO PODSTAWOWY BUDULEC MIĘŚNI
Białko to widoczny, jak nie najistotniejszy budulec organizmu człowieka, w szczególności masy mięśniowej, jak na dodatek tkanki nerwowej i gruczołowej. W nauce istnieje sporo kryteriów podziału białek, aczkolwiek jednym z podstawowych jest podział ze względu na budowę i skład. Białka proste zbudowane są wyłącznie z aminokwasów i możemy do nich zaliczyć m.in. Protaminy,histony, albuminy, globuliny,prolaminy, gluteliny oraz skleroproteiny. Każde ze wspominanej grupy białek prostych na swój sposób, tj. W związku z posiadanymi poprzez siebie właściwościami oddziałuje na organizm człowieka. Wyróżniają się one przeważnie funkcjami, związkami w których można je znaleźć oraz m.in. Przyswajalnością. Z kolei do białek złożonych możemy zaliczyć chromoproteiny, fosfoproteiny, nukleoproteiny,lipidoproteiny, glikoproteiny, metaloproteiny, które podobnie jak białka proste różnią się najczęściej składem, działaniem, a mianowicie ośrodkiem działania w organizmie do których są skierowane, oraz lokalizacją w organizmie.
Dla sportowców najważniejszym kryterium jest natomiast podział białka ze względu na wartości odżywcze, w którym wyszczególnić możemy białka doborowe tj. Pełnowartościowe, czyli takie które w swym składzie zawierają wszystkie aminokwasy egzogenne, np. Albumina, kolagen, białko jaja kurzego, białko mleka i mięsa, a także białka niedoborowe tj. Niepełnowartościowe, czyli te nie posiadające nawet jednego aminokwasu egzogennego, czyli np. Żelatyna. Tym samym białko można śmiało uznać, za najważniejsze źródło komponentów odżywczych, składające się z aminokwasów tworzonych przez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych m.in. Pokarmu czy odżywek.
DLACZEGO koniecznE CI SĄ BIAŁKA?
Białko m.in. Wspomaga utrzymanie masy mięśniowej, gdy trenujesz, jesteś na diecie lub po prostu w życiu codziennym. Twój organizm wymaga większej ilości białek, gdy trenujesz regularnie, niezależnie od tego czy celem jest zwiększenie masy mięśniowej czy redukcja, lub wraz z wiekiem. To białka są po części odpowiedzialne za regenerację uszkodzeń. Co pokaźne, poziom białka należy regulować tj. Uzupełniać codziennie, żeby zagwarantować swemu organizmowi dobry rozwój.U osób systematycznie ćwiczących na siłowni, zapotrzebowanie na białko rośnie. Co do zasady nie ma także znaczenia czy celem sportowca jest powiększenie masy mięśniowej czy też jej redukcja, albowiem w obu przypadkach białko odgrywa zasadniczą rolę i przyczynia się tym samym do osiągnięcia zamierzonych celów. W przypadku chęci rozszerzenia masy mięśniowej stanowi podstawę, z którego organizm może syntetyzować białka i stwarzać mięśnie, natomiast w sytuacji redukcji drugim pomaga uniknąć nadmiernej utracie tkanki mięśniowej, regulując przy tym głód.
DLACZEGO POWINIENEŚ KORZYSTAĆ Z SUPLEMENTÓW BIAŁKOWYCH?
Spożywanie koktajli białkowych jest z pewnością szybkim, praktycznym i przede wszystkim bardzo korzystnym sposobem na dostarczenie organizmowi optymalnej ilości białek. Sporządzenie takiego koktajlu nie wymaga od nas cudów – wystarczy białko w proszku, shaker, trochę wody. Proszek białkowy można pozyskać z mleka, jak także ze źródeł zwierzęcych, roślinnych albo ich połączenia. Jego wchłanianie może przebiegać prędko (30-40 minut), umiarkowanie (1-2 godziny) albo wolno (ponad 2 godziny). Sposób przyrządzenia koktajlu białkowego zależy tylko i wyłącznie od nas samych, ponieważ dzisiejszy rozwój suplementacji oferuje nam pokaźny wachlarz środków zawierających białko. W celu uzupełnienia powstałych wskutek treningu strat białkowych, tj. Szeroko rozumianej regeneracji, obowiązkiem powinna być konsumpcja posiłku białkowego do 30 minut po ćwiczeniach. Dla tych, którzy preferują trening wytrzymałościowy, zaleca się około 20 gramów białka, natomiast dla osób podejmujących trening siłowy do 40 gramów. Po treningu warto uzupełnić także węglowodany. Do koktajlu białkowego można zatem dodać garść płatków owsianych czy owoców, należy pamiętać jednak o podstawowej i najważniejszej zasadzie tzn. Koktajl białkowy powinien smakować, gdyż ma on być nagrodą po ciężkim treningu, a nie przykrym obowiązkiem.
Przygotowując koktajl białkowy należy posiadać na względzie jakość białka. Nie ulega wątpliwości, iż tylko używanie dobrej jakości białka w optymalny sposób przysłuży się naszemu organizmowi. Podstawowym składnikiem koktajlu białkowego może być jogurt naturalny, kefir czy maślanka, także serek wiejski lub twaróg. Można wybrać odżywki białkowe. Jedną z takich odżywek jest Iso Whey Zero marki Bio Tech USA.
warianty ODŻYWEK BIAŁKOWYCH
Na rynku istnieją trzy warianty odżywek białkowych tj. Koncentrat białkowy, nazywany WPC -Whey Protein Concentrate, który w kontraście do izolatów czy hydrolizatów, jest najtańszą opcją z najmniej przetworzonym białkiem,jest otrzymywany metodą mikro- i ultrafiltracji, posiada do 85% białka.. Izolat białkowy, inaczejWPI- Whey Protein Isolate posiada więcej białka na 100 g niżeli koncentrat i w przypadku białek pozyskiwanych z serwatki, nie gromadzi jakiegokolwiek tłuszczu oraz laktozyOtrzymywane są, podobnie jak koncentraty, przez mikrofiltrację metodą CMFTak dokładny cykl oczyszczania powoduje, że preparaty te zawierają nawet 95% białka, w tym jeszcze więcej aminokwasów egzogennych aniżeli koncentraty, przy prawie zerowej zawartości tłuszczów i węglowodanów. Hydrolizat białkowy, tzw. WPH -Whey Protein Hydrolysate analogicznie jak izolat ma wysoką koncentrację białka, z kolei zastosowany wobec białka cykl hydrolizy, ma zwiększać jego wchłanialność. Hydrolizaty są stosowne dla osób z nietolerancją laktozy, bo zawierają do 100% oczyszczonego preparatu, który minimalne ilości, tego białka mlecznego.
ISO WHEY ZERO – CZYLI ODŻYWKA BIAŁKOWA NA MIARĘ pragnień!
Jedną z najlepszych odżywek białkowych dostępnych na rynku jest Iso Whey Zero firmy BioTech USA. Jest to odżywka o bogatej zawartości białka, która w sposób kompletny dostarcza organizmowi konieczne porcje białka, pozwalające uzupełnić brakujące zapasy białka w diecie. Iso Whey Zero nie jest skierowane jedynie do solidnej grupy docelowej tj. Profesjonalnych sportowców, gdyż mogą ją jeszcze amatorscy sportowcy. Towar ten z zasady cechuje wysoka koncentracja białka, niezwykle dobry, specyficzny smakami, a także praktycznie zerową ilością węglowodanów.
Iso Whey Zero to najwyższej jakości, pozbawiany cukru, laktozy* oraz glutenu izolat białka serwatkowego ze składnikiem podstawowym w postaci izolatu native whey, dodanym BCAA i aminokwasami. Uzupełnia dietę, wspomaga przyrost suchej masy mięśniowej, zatrzymuje katabolizm mięśniowy oraz przyspiesza regenerację mięśni, a co najważniejsze zawiera w składzie wyłącznie najwyższej jakości czysty izolat białka serwatki, uzyskiwany metodą CFM*.
Metoda CFM oznacza Cross Flow Microfiltration, a precyzyjnie mikrofiltrację przeprowadzaną w przepływie krzyżowym, polegającą na rozdzieleniu cząsteczek znajdujących się w fazie koloidalnej, wykorzystując różnicę ciśnień po obu stronach membrany (odfiltrowany roztwór jest w ruchu). Istotą procesu jest jednak to, iż prowadzony jest on w obniżonej temperaturze, wobec czego w żaden sposób nie dochodzi do denaturacji struktur białkowych.niełatwa procedura tworzenia, a także wymóg zapewnienia adekwatnych warunków technologicznych powoduje, że koszty produkcji izolatu białek serwatki rosną, co wpływa jeszcze na cenę. Należy jednak zaznaczyć, iż w ten sposób uzyskuje się odżywkę o najwyższej jakości i wartości biologicznej, która rekompensuje poniesione koszty zakupu.
BIOTECH USA ISO WHEY ZERO – ODŻYWKA WŁAŚNIE DLA CIEBIE!
  • składnik podstawowy: Izolat Native Whey
  • arcytrudnie wysoka zawartość białka
  • Z dodatkiem aminokwasów: glutaminy i BCAA
  • szybkie i proste wchłanianie
  • Bez cukru, laktozy* i glutenu *
  • Bez środków konserwujących
  • Bez aspartamu

Nasz Izolat Natywnego Białka Serwatki jest wykonany bezpośrednio ze świeżego mleka po pasteryzacji, mikro- i ultrafiltracji w niskiej temperaturze, a następnie poddany procesowi pulweryzacji w specjalnie asygnowanych do tego suszarniach. Dzięki tej specyficznej procedurze struktura białka pozostaje zachowana w swojej najpełniejszej formie i pozostaje bogata w immoglobulinę (przeciwciała) i laktoferynę (będącą częścią układu opornościowego).
Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, Iso Whey Zero składa się z bezpiecznych i skrupulatnie dopasowanych komponentów.
CZYM JEST NIETOLERANCJA LAKTOZY?
Laktoza, znana także jako cukier mleczny jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-8% suchej masy mleka. Laktoza jest nam konieczna przeważnie w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, iż w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy.
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x