Kompleksowy poradnik z mnóstwem najnowszych doniesień naukowych dotyczących zaleceń w chorobie Hashimoto oraz zbiór przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny jadłospis na niemało tygodni!W książce odszukamy szereg atrakcyjnych i potrzebnych informacji dotyczących fizjologii gruczołu tarczowego, podstawowych zagadnień z dziedziny patofizjologii tego narządu, a także metod leczenia choroby Hashimoto. Na podstawie najnowszych badań i literatury na ten temat autorzy opracowali zalecenia żywieniowe, a także holistyczny plan progresywnania dietetycznego w tej chorobie. Wynajdziemy w niej informacje dotyczące trafnego zbilansowania diety pod względem zawartości jednocześnie makro-, jak i mikroelementów,, a także listę części, które są potrzebne dla prawidłowego funkcjonowania gruczołu tarczowego. Opisane zostały także diety eliminacyjne użytkowane w chorobie Hashimoto, ich zasadność oraz bezpieczeństwo pod względem wartości odżywczej. W części ergonomicznej znajdują się opracowane przez autorów propozycje przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny i bezpieczny dla zdrowia jadłospis na niemało tygodni, a jego systematyczne używanie niewątpliwie poprawi pracę gruczołu tarczowego. Książka zachęca ponadto piękną oprawą graficzną i kolorowymi zdjęciami proponowanych potraw.Podtytuł: Dieta w HashimotoISBN: 9788380212176Kod paskowy: 9788380212176Autorzy: Kowalczyk Anna, Antoniszyn TomaszWydanie: 1Rok wydania: 2018Kod wydawcy: 20393ilość stron: 265Oprawa: MiękkaPKWiU: 58.11.1Format: 26.4x13.8Głębokość (mm): 12Waga: 0.556Języki: polskiGrupa towarowa: Książka
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »