Jedz. Zdrowo i smacznie. Rośliny najczęściej. Jeśli leży Ci na sercu ekologia, chciałabyś jeść zdrowiej, lecz czasem nie potrafisz sobie odmówić soczystego burgera – flexitarianizm to genialne rozwiązanie dla Ciebie!
Według specjalistów to jedna z trzech najzdrowszych diet na świecie. Michael Pollan to człowiek, który jednym zdaniem zmienił nawyki żywieniowe Amerykanów. Słynne „Jedz, nie za dużo, w głównej mierze rośliny” stało się inspiracją dla wielu osób.
Jego rodzina – siostry i mama, wegetarianki oraz mięsolubne – jak nikt inny rozumie najróżniejsze zapotrzebowania domowników i podpowiada jak można je pogodzić. Ich dania są proste, zdrowe i do tego tak smaczne,nawet mięsożercę uda się przekonać do zajadania zieleniny.
wyszukasz tu przepisy, które mogą być dobrane do prawie wszystkich potrzeb żywieniowych: wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe i bez nabiału. A najkorzystniejsze jest to,sporo z tych dań można przygotować w 35 minut albo krócej!
„Rodzina Pollan ma idealny pomysł na jedzenie roślin: stawia je w absolutnym centrum uwagi i czyni fundamentem każdego posiłku. Cavatappi z brokułami albo chrupiące naleśniki kimchi to potrawy, które powodują, iż chcę biec do kuchni, aby zacząć gotować`.” YOTAM OTTOLENGHI Tytuł Rośliny przede wszystkim.
101 najkorzystniejszych przepisów flexitariańskich Autor Tracy Pollan Tłumacz Dorota Gruszka Wydawnictwo Znak EAN 9788324060191 ISBN 9788324060191 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron 288 Rok wydania 2021 Oprawa Twarda Wydanie 1
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »