Od pewnego czasu można zaobserwować dość sprzeczne mechanizmy rządzące naszym życiem - ludzie coraz częściej chorują, mimo iż farmacja i wspierająca ją współczesna medycyna stają się coraz konkretniejsze. Z tej zaskakującej zależności można wyciągnąć wniosek o błędnym kierunku naszych poszukiwań. Tymczasem szczególnie cenne dla naszego zdrowia witaminy C, D3 i K2, mocny jod, nietrudny do uzupełnienia selen, kurkuma, imbir i bezkompromisowy miód, są na wyciągnięcie ręki. Najlepsze lekarstwa stoją na półkach w kuchni i rosną w ogrodzie.
Książka jest rezultatem długoletnich, dociekliwych poszukiwań w dziedzinie zdrowego odżywiania, leczenia organicznym jedzeniem i suplementami diety, nawadniania ciała, a także aktywności fizycznej. W opracowaniu autorka przedstawiła teorie na temat samoleczących atrybuty naszego organizmu i zalecenia, które pomogą poprawić jakość życia i zwalczyć choroby. Warto wiedzieć, że nasze ciało ma dar samoleczenia, jednak musimy dostarczyć mu wszelkich składników odżywczych w trafnej diecie i właściwym czasie.
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »