Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Posiada około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia...
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak...
FARINA – KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA Kuchnię śródziemnomorską można opisać przy pomocy zaledwie kilku słów. Mąka, wino, ryba i oliwa – elementy najlepszej jakości, z których wyczarujesz niezwykłe...
JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz. WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii. Ta spora księga, pełna fotografii, pięknych ilustracji, map, {pomocn|przydatn)ych wykresów,...
PRZEPISY KUCHNI ŻYDOWSKIEJ SMAKI, KTÓRE POKOCHALI MARC CHAGALL I WILEŃSKA BOHEMA KSIĄŻKA KUCHARSKA, KTÓRA ZAGINĘŁA W ZAWIERUSZE WOJENNEJ Fania Lewando przed wojną prowadziła w Wilnie popularną...
Od dziecka powtarzano nam, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia.Za to kolacja może być tym najprzyjemniejszym!Dorastaliśmy w przekonaniu, iż kolacja to kanapka z serem albo pizza na...
VADEMECUM kuchni francuskiej.znajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.Ile bąbelków zawiera się w jednej butelce szampana?Kto mieszka w serze casgiu merzu?Czy tosty francuskie...