Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia...
Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów gromadzi charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, informacje na temat ich właściwości, możliwości uprawy, sposobu zbioru oraz...
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszelkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły i jakie jest ich znaczenie i jaki mają wpływ...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W przystępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to stanowczo cenny komponent naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je ochoczo, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszelkiego – lista produktów jest nad wyraz bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Podane na samodzielnie upieczonym chlebie lub...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już niewątpliwie nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...