Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów posiada charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, dane na temat ich właściwości, możliwości uprawy, sposobu zbioru oraz wykorzystania....
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszelkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły, a także jakie jest ich znaczenie i jaki mają...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W dostępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to stanowczo cenny komponent naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je z ochotą, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a...
Pełna smaków książka laureata 11. Edycji MasterChef Polska. To pierwszy taki przypadek w polskiej wersji programu MasterChef. Kuba Tomaszczyk w 2016 r. Zajął drugie miejsce w programie MasterChef...
Poznaj smaki wielokulturowej Jerozolimy zawarte w potrawach, które prezentują nieprzeciętną hojność regionu. Szakszuka to nazwa dania wywodzącego się z Afryki Północnej – po arabsku słowo to...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszystkiego – lista produktów jest stanowczo bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Przekazane na samodzielnie upieczonym chlebie...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już niewątpliwie nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...