Kuchnia polska poprzez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, bez dwóch zdań zasługuje na uwagę i uznanie jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana,...
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz w całości zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, iż wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym,...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Robert Makłowicz, urodzony w 1963 roku w Krakowie, dziennikarz, autor książek i programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej, kulturowej i historycznej, od niedawna także zawołany youtuber. Nauki...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem świetnym na kanapki. Stały się wspaniałym dodatkiem do serów, mięs i deserów.choćby te konwencjonalne coraz częściej kuszą nas słodkimi...