Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
zestaw mieści trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają dużo smaków, jadamy już nie tylko pomidorową czy...
Mięso indyka, gęsi albo kaczki jest wysmakowane a zarazem odznacza się idealnymi właściwościami dietetycznymi. Książka mieści 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek....
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów, a także kawy,...
Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, z pewnością zasługuje na uwagę i podziw jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana, harmonijnie...
Bycie diabetykiem nie oznacza, iż musisz kompletnie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem nieprzeciętnym na kanapki. Stały się nadzwyczajnym dodatkiem do serów, mięs i deserów.choćby te tradycyjne coraz częściej kuszą nas...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najszczególniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród konwencjonalnych potraw...