JAJKA I SERY, CZYLI najkorzystniejszE OMLETY, ZAPIEKANKI, SAŁATKI. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W serii,,Kanon konwencjonalnej Kuchni Polskiej" ukazujemy...
Ziemniaki – smaczne i pożywne – w kuchni są niezastąpione. Można z nich przygotować potrawy proste i wyszukane, konwencjonalne i oryginalne. Jeśli lubisz eksperymentować, mieszać smaki, z...
750 tradycyjnych polskich potraw to prezentacja najszczególniej charakterystycznych i sprawdzonych przepisów należących do kanonu polskiej kuchni. Nasza kuchnia narodowa jest przebogata, warto więc...
Kuchnia polska poprzez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, z pewnością zasługuje na uwagę i zachwyt jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami choćby wyrafinowana,...
Bycie diabetykiem nie oznacza, iż musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem znakomitym na kanapki. Stały się znakomitym dodatkiem do serów, mięs i deserów.choćby te tradycyjne coraz częściej kuszą nas słodkimi...
ZUPY. TradycyjnE, PRZECIERANE, OWOCOWE, NA ZIMNO I NA GORĄCO. KANON konwencjonalnEJ KUCHNI POLSKIEJ HANNA SZYMANDERSKA W tomie "Zupy" znalazły się jednocześnie polewki rewelacyjnie...
Ryby są smaczne i zdrowe. Warto jeść ryby, próbować różne gatunki. Przygotujesz z nich smaczne przekąski, pożywne zupy i wyszukane dania obiadowe. Karp, łosoś, sandacz, okoń i karmazyn, flądra,...
W tomie "Przekąski" znalazły się receptury na masło, smalec, kremy, pasty, faszerowane jaja, śledzie i inne śladowe przekąski, a także galarety, musy, pasztety i sałatki. Kanon...