Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako element ciast służą naszemu organizmowi bardziej aniżeli jesteśmy w stanie to sobie...
Książka Zioła. Naturalne lekarstwa z pól i ogrodów zawiera charakterystykę 100 gatunków roślin leczniczych, dane na temat ich atrybuty, możliwości uprawy, sposobu zbioru i użycia. Cennym...
Książka Żyj w zgodzie ze swoją grupą krwi jest skierowana do wszelkich osób, które poszukują odpowiedzi na pytania, czym są grupy krwi, skąd się wzięły, a także jakie jest ich znaczenie i jaki...
Poradnik jest skierowany do osób cierpiących na dolegliwości wynikające z nieprawidłowego funkcjonowania układu hormonalnego. W przystępny sposób opisano poszczególne hormony, najpopularniejsze...
Dojrzewające w promieniach słońca i zroszone deszczem owoce to wyjątkowo cenny komponent naszego codziennego jadłospisu. Zjadamy je ochoczo, bo są bogate w wartości odżywcze, niskokaloryczne, a...
Coraz więcej osób ma problem z trawieniem pszenicy i zmaga z zróżnicowanymi chorobami - alergią, nietolerancją pokarmową, celiakią. W takich sytuacjach najkorzystniejszym lekarstwem okazuje się...
Pożywne i zdrowe smarowidła można przygotować niemal ze wszelkiego – lista produktów jest szczególnie bogata, a możliwości ich łączenia nieograniczone. Przekazane na samodzielnie upieczonym chlebie...
Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już z całą pewnością nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych,...