najlepsze pomysły są w twojej spiżarni! Yotam i jego superekipa nauczą cię, jak użyć zwykłe, proste elementy, które masz pod ręką. Pokażą, jak jedne produkty zastępować innymi i pomysłowo...
Kuchnia polska poprzez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, bez wątpienia zasługuje na uwagę i podziw jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana,...
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz w pełni zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym,...
"Nigel to cholerny geniusz!" Jamie Oliver Gdy początkuje się jesień, mamy chęć na coś, co nas nasyci i doda nam sił do wyjścia na chłód i deszcz. "Zielona uczta: jesień, zima" to...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem znakomitym na kanapki. Stały się nadzwyczajnym dodatkiem do serów, mięs i deserów.choćby te konwencjonalne coraz częściej kuszą nas...
WSZYSTKO, CO KOCHASZ U OTTOLENGHIEGO. PROSTO.Ottolenghi PROSTO to kolekcja 140 nieskomplikowanych przepisów, które łączą ciekawe aromaty i niebanalne smaki, są ucztą dla zmysłów i obfitość...