Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
komplet posiada trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy mają niemało smaków, jadamy już nie tylko pomidorową...
Mięso indyka, gęsi lub kaczki jest szykowne a zarazem odznacza się wspaniałymi właściwościami dietetycznymi. Książka posiada 121 sprawdzonych propozycji na potrawy z indyka, gęsi i kaczek. Znajdują...
Tajniki mistrzów obsługi kelnerskiej w jednym tomieKrojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Mistrzowskie podawanie serów, a także...
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak...
najkorzystniejsze pomysły są w twojej spiżarni! Yotam i jego superekipa nauczą cię, jak użyć zwykłe, proste komponenty, które masz pod ręką. Pokażą, jak jedne produkty zastępować innymi i pomysłowo...
Włoska radość zaklęta w rożku Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w...
aktualnie powszechnie przyjmuje się, że dieta oparta na zbożach, owocach i warzywach strączkowych to przepustka do zdrowia i witalności. Zważywszy na ograniczony wpływ tego typu diety na...
FARINA – KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA Kuchnię śródziemnomorską można opisać za pomocą zaledwie kilku słów. Mąka, wino, ryba i oliwa – elementy najlepszej jakości, z których wyczarujesz niezwykłe...
"Nigel to cholerny geniusz!" Jamie Oliver Gdy zaczyna się jesień, mamy chęć na coś, co nas nasyci i doda nam sił do wyjścia na chłód i deszcz. "Zielona uczta: jesień, zima" to ponad...
ODNAJDŹ UMAMI I POZNAJ POTRAWY, KTÓRE TOWARZYSZĄ JAPOŃCZYKOM OD DZIECIŃSTWADomowa kuchnia japońska to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To...
JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz. WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii. Ta duża księga, pełna zdjęć, ładnych ilustracji, map, {pomocn|przydatn)ych wykresów,...
PRZEPISY KUCHNI ŻYDOWSKIEJ SMAKI, KTÓRE POKOCHALI MARC CHAGALL I WILEŃSKA BOHEMA KSIĄŻKA KUCHARSKA, KTÓRA ZAGINĘŁA W ZAWIERUSZE WOJENNEJ Fania Lewando przed wojną prowadziła w Wilnie popularną...
Jak słodko być zakochanym! Wszystkim, których ugodziła strzała amora, dedykujemy naszą uroczą książeczkę. Wyszukacie w niej przepisy na wysublimowane desery i kuszące ciasta. Zróbcie we dwoje albo...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najszczególniej urozmaiconych kuchni świata.Wśród tradycyjnych potraw wyszukacie...
Cudze chwalicie, swojego nie jecie!Podzieliliśmy niniejszą książkę na dwa działy, w których ukazujemy różnorodne sposoby zastosowania w kuchni owoców z polskich sadów i ogrodów i warzyw z rodzimych...