Dieta SIRT stała się popularna na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej ładna przemiana...
Czy święta i inne mniej albo bardziej uroczyste okazje muszą być związane z objadaniem się, złym samopoczuciem, dodatkowymi kilogramami i… wyrzutami sumienia? W końcu nawet dla zupełnie zdrowych...
ale nie brakuje dowodów na to, że regularne i zbilansowane posiłki mają widoczny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację, wielu z nas wciąż z trudnością przychodzi wypracowanie w tej...
Poradnik ten jest skierowany do osób z nadwagą, a przede wszystkim z problemem cukrzycowym. Jednocześnie insulinooporność, czyli stan o krok przed cukrzycą typu II, jak i pełnoobjawowa choroba...
lubisz klasyczne, domowe jedzenie, lecz wiesz, że znajduje się ono na czarnej liście? Katujesz siebie i innych wymyślnymi, niskokalorycznymi potrawami, choć w duchu marzysz już tylko o tym, aby...
Czy możliwe jest zachowanie zasad diety dla insulinoopornych w trakcie przyrządzania prędkich posiłków do pracy czy szkoły Jak najbardziej! Przepisy Magdaleny Makarowskiej na tytułowe lunchboxy są...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być konsekwencją schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Typowe dla niej są dolegliwości...
Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, bez wątpienia zasługuje na uwagę i uznanie jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami choćby wyrafinowana,...
Wielu z nas marzy o egzotycznych podróżach. A co, jeśli okaże się, że możemy je odbyć bez wychodzenia z domu, próbując egzotycznych potraw w ich zdrowych wersjach? Zupa kokosowa, kimchi, falafele,...
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz kompletnie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem nieprzeciętnym na kanapki. Stały się nadzwyczajnym dodatkiem do serów, mięs i deserów.nawet te klasyczne coraz częściej kuszą nas...