Japonia od wiekow fascynuje Europejczykow. To zakatek swiata, gdzie innowacyjnosc miesza sie z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technologicznych, starych swiatyn i wyśmieniciego jedzenia, o...
Od kiedy Japończycy jadają sushi$919Czy gospodarzowi wypada samemu napełnić kieliszek alkoholem$920 Czy ryż jest podstawowym pożywieniem Japończyków$921 Kiedy w Japonii pojawiły się pierwsze...
Reprint broszurki z 1929 roku z nietrudnymi i smacznymi sposobami na przygotowywanie dań z drobiu. Autorka zebrała 60 przepisów na zupy, pieczenie, pasztety, zimne dania i podroby z kurcząt i kur,...
Ewa Wachowicz nie wyobraża sobie życia bez słodyczy. Więcej: mawia nawet, że jest od nich uzależniona! Dlatego kiedy wpadła na pomysł wydania swojej pierwszej książki, od razu wiedziała, o czym...
Gdy w 2005 roku decydowałam się na wydanie mojej pierwszej książki kulinarnej nie miałam cienia wątpliwości, że publikacja w pełni musi być o deserach. Pisałam wówczas, iż nie wyobrażam sobie życia...
Reprint broszurki z 1931 roku. Ponad 70 przepisów, jak przyrządzać smaczne dania z cielęciny. I tak znajdą się tu sposoby na różnorakie potrawki i gulasze, marynowaną pieczoną cielęcinę, sznycle,...
Reprint broszurki z 1928 roku z 80 przepisami na przygotowywanie smacznych nietrudnych sałat i sałatek. W poradniku odszukamy przepisy na sałaty zielone i sosy do sałat, sałatki kartoflane i...
Zdiagnozowano u ciebie nieswoiste zapalenie jelit? Martwisz się, iż do końca życia będziesz zmagał się z objawami choroby Leśniowskiego-Crohna? Jest dobra wiadomość. Możesz samodzielnie złagodzić...
JJ Smith jest autorką bestsellerów „New York Timesa”, dietetyczką, inspirującą mówczynią i certyfikowaną ekspertką w dziedzinie odchudzania. W tej książce demonstruje keto koktajle, które...
Otyłość stanowi jeden z największych problemów zdrowotnych na świecie. Nie tylko zmniejsza jakość życia, ale też podciąga ryzyko wielu tzw. Chorób cywilizacyjnych, w tym chorób układu krążenia,...