Zeszyt ćwiczeń mieści zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń użytecznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu użycia mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w...
Dieta SIRT stała się słynna na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej atrakcyjna przemiana...
aczkolwiek nie brakuje dowodów na to, że regularne i zbilansowane posiłki mają widoczny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację, wielu z nas wciąż z trudnością przychodzi wypracowanie w...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być rezultatem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Standardowe dla niej są...
Kuchnia polska poprzez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, na pewno zasługuje na uwagę i podziw jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana, harmonijnie...
Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz w pełni zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym,...
Warzywa na stół!Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew i topinambur – siedem warzyw, kiedyś znanych i renomowanych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
Odkryj kasze na nowo!Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na zapotrzebowania tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą...
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem wspaniałym na kanapki. Stały się rewelacyjnym dodatkiem do serów, mięs i deserów.nawet te konwencjonalne coraz częściej kuszą nas...