Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! atrakcyjna księga poświęcona wszelkim realnym smakom kuchni włoskiej. Ukazuje wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia...
Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą kreować dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego prawidłowego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i efektywności...
To książka kulinarna z najkorzystniejszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To...
produkowany jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i specyficzne danie. Istnieje dużo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny albo wegetariański. W książce...
W Starym Knedelkowie pachniało już świerkowymi drzewkami, czerwonym barszczykiem i pierniczkami. W powietrzu rozchodziła się ta nieuchwytna, najwspanialsza na świecie woń... Woń zbliżających się...
Warzywa na stół!Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur – siedem warzyw, kiedyś znanych i uznanych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku...
Odkryj kasze na nowo!Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na zapotrzebowania tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą...
Czy kiedykolwiek, zaglądając do swojej lodówki, zastanawialiście się, co zrobić z produktami, które pozostały wam po przygotowaniu posiłków? Resztkami, z których pozornie nic nie da się już zrobić?...
Obdarowywanie prezentami to jeden ze sposobów okazywania innym swej sympatii. Podarować domowe smakołyki to ofiarować świeże doznania smakowe, emocje, wspomnienia... W książce oprócz 150 prostych...