Podręcznik pozostał napisany zgodnie z programem nauczania, a także ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02. Treści...
Pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce! przepiękna księga poświęcona wszelkim osiągalnym smakom kuchni włoskiej. Prezentuje wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że...
Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą tworzyć dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego prawidłowego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i sprawności...
To książka kulinarna z najlepszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To przepisy, po...
tworzony jako zwyczajny pulpet mięsny, hamburger przekształcił się z czasem w jedyne i niepowtarzalne danie. Istnieje sporo wariacji na temat hamburgera: mięsny, rybny albo wegetariański. W książce...
W Starym Knedelkowie pachniało już świerkowymi drzewkami, czerwonym barszczykiem i pierniczkami. W powietrzu rozchodziła się ta nieuchwytna, najwspanialsza na świecie woń... Woń zbliżających się...
Czy kiedykolwiek, zaglądając do swej lodówki, zastanawialiście się, co zrobić z produktami, które pozostały wam po przygotowaniu posiłków? Resztkami, z których pozornie nic nie da się już zrobić?...
Obdarowywanie prezentami to jeden ze sposobów okazywania innym swej sympatii. Podarować domowe smakołyki to ofiarować nowe doznania smakowe, emocje, wspomnienia... W książce oprócz 150 prostych...