Davide Bertinotti i Massimo Faraggi, autorzy bestsellera La tua birra fatta in casa (Twoje piwo domowe), zebrali w tej książce różnorakie receptury umożliwiające produkowanie we własnej kuchni...
- Podstawowa metoda przygotowania sera- Sery włoskie i z innych krajów- nowe receptury, świeże triki i świeże sekretyPrzygotowanie posiłków w domu ma same mocne strony: je się smaczniej, zdrowiej i...
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Dzisiaj możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak...
FARINA – KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA Kuchnię śródziemnomorską można opisać za pomocą zaledwie kilku słów. Mąka, wino, ryba i oliwa – komponenty najkorzystniejszej jakości, z których wyczarujesz...
JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz. WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii. Ta duża księga, pełna fotografii, spektakularnych ilustracji, map, {pomocn|przydatn)ych...
PRZEPISY KUCHNI ŻYDOWSKIEJ SMAKI, KTÓRE POKOCHALI MARC CHAGALL I WILEŃSKA BOHEMA KSIĄŻKA KUCHARSKA, KTÓRA ZAGINĘŁA W ZAWIERUSZE WOJENNEJ Fania Lewando przed wojną prowadziła w Wilnie popularną...
Od dziecka powtarzano nam, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia.Za to kolacja może być tym najprzyjemniejszym!Dorastaliśmy w przekonaniu, że kolacja to kanapka z serem albo pizza na...
Odnajdź umami i poznaj potrawy, które towarzyszą Japończykom od dzieciństwa."Domowa kuchnia japońska" to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci....
VADEMECUM kuchni francuskiej.wynajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.Ile bąbelków zawiera się w jednej butelce szampana?Kto mieszka w serze casgiu merzu?Czy tosty...