Dieta SIRT stała się sławna na całym świecie po tym, jak brytyjska piosenkarka Adele schudła ponad 40 kilogramów, jedząc posiłki oparte na założeniach tej diety. Jej ładna przemiana zainspirowała...
aczkolwiek nie brakuje dowodów na to, iż regularne i zbilansowane posiłki mają widoczny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie i koncentrację, wielu z nas wciąż z trudnością przychodzi wypracowanie w...
Nietolerancja cukru mlecznego jest uwarunkowana genetycznie, jednak w niektórych przypadkach może być skutkiem schorzeń jelita i nieprawidłowego odżywiania się. Typowe dla niej są dolegliwości...
Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, niewątpliwie zasługuje na uwagę i zachwyt jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana, harmonijnie...
Bycie diabetykiem nie oznacza, iż musisz w pełni zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym,...
Jak dbać o zdrowy mikrobiom i jelita$285 Najnowsze badania naukowe wykazały, że zdrowy mikrobiom jest kluczem nie tylko do odzyskania zdrowia fizycznego, lecz także psychicznego. W dodatku jest...
Nieprzyjemne szczypanie w gardle po czekoladzie, wysypka po szklance mleka, kaszel po spaghetti… Któż z nas choć raz nie doświadczył męczącej zgagi. Sporo osób, u których zdiagnozowano chorobę...
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej od bazowych, najprostszych, po bardziej złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi...
prawidłowe odżywianie i oddychanie powodują,korzystnie się czujesz. Jednak nieraz po posiłku odczuwasz zmęczenie i brak energii. Jak to zmienić, podpowie Georg Weidinger, znany lekarz, który...
Odkryj jak dzięki ajurwedzie – starożytnej medycynie indyjskiej – naturalnie zadbać o prawidłową pracę tarczycy, pokonać Hashimoto, stany zapalne, nadczynność lub niedoczynność! Autorka odkryje...
Szokujące fakty na temat refluksu! Refluks to patologiczne cofanie treści żołądkowej do przełyku. Jest nie tylko nieprzyjemny i powoduje dyskomfort u chorego,zwykle może być niebezpieczny....
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie smarowidłem perfekcyjnym na kanapki. Stały się wyśmienitym dodatkiem do serów, mięs i deserów.choćby te tradycyjne coraz częściej kuszą nas...
Najnowsze badania naukowe potwierdzają istnienie chorób mikrobiomowych! Udowodniono bowiem, iż nieobecność niektórych szczepów bakterii w jelicie powoduje chaos, którego efektem mogą być ADHD,...
Ta książka idealnie łączy tradycję z progresywnością. Fajne jest to, iż każda receptura wykorzystuje ogólnodostępne komponenty, a przepisy opatrzone są efektownymi zdjęciami. To zbiór...